Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с "постоянно цунами" от тежко болни, заразени с новия коронавирус, а междувременно и с "безпрецедентния дял" разболели се хора от обгрижващия персонал. Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, цитиран от предаде Франс прес.

Oще по темата

След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за приемане на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица се налага да издържат експлозивно нарастване на пациентите в тежко състояние, каза той.

Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е "30, 40, а на места дори 50 на сто", което е "безпрецедентно", заяви Хопсън.

По последни данни от вчера новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9529.

С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център, отбелязва АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 4 години

До Търсят доброволци 65Държави като Италия, Испания, САЩ и Великобритания са с население над 60 милиона! (САЩ 330 милиона а Германия 83 милиона) България не може по абсолютни никакви параметри да се сравнява с тях!!! Голяма част от населението в тях е с много хронични заболявания като им удължават живота както може. В България повечето хронично болни хора и болни пенсионери не оцеляват. Това е основната причина тези държави да имат толкова много фатални случаи!

63

Търсят доброволци

преди 4 години

Значи. Да видим дали ще достигната нивата на Италия и Испания или ще са до Германия. Това е важно и за нас.

62

Анонимен

преди 4 години

До 57И я сега ми разкажи как прави "здравна реформа" като болниците са фраш? А пари за болнични? Няма как да излезеш с нещо положително от такава ситуация.........Като например прилапа българските лекари и медицински сестри, като им плаща високи заплати редовно, като им подсигурява жилища и транспорт.:)))))))) А българския традиционно-национален лайню нека гледа като бахур в саламура.:))))))))))))))))))))))

fallback