Снимка: Pixabay

Измамница и неин съучастник са установени от служители на РУ-Септември, съобщиха от Пресцентъра на полицията в Пазарджик.

Още по темата

Преди два дни в полицейското управление дошла 56-годишна жителка на септемврийското село Виноградец. Притеснена тя съобщила, че непозната жена се е свързала с нея по мобилния й телефон. От отсрещната страна започнали обяснения, че на синът и е направена „черна магия“. Непознатата се представила за много веща в това и заявила, че може да развали магията. В противен случай нещо много лошо щяло да се случи. За целта обаче мнимата врачка поискала от жертвата си сумата от 36 000 лева. Потърпевшата не разполагала с толкова пари и превела първоначално сумата от 250 лева. След това подала сигнал и в полицейското управление в Септември.

За работа по случая бил сформиран екип от криминалисти, които предприели действия по установяване самоличността на „врачката“. Вчера съвместно с колегите им от РУ-Пазарджик в близост до автогарата в областния град била задържана 31-годишна жена от Камено , заедно със съучастника й на 31г. от Златица. Двамата имали уговорка с жертвата да предаде друга част от исканата сума за разваляне на магията. Жената е криминално проявена с няколко криминални регистрации. Тя и нейният помагач са задържани в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа.

При извършените процесуални действия са иззети и веществени доказателства имащи отношение към разследването. Работата с гастрольорите продължава под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, води се полицейско производство. Изясняват се евентуални други случаи на подобни измами на територията на региона.

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

И двете са за затвораедната за криминална измамадругата за криминална простотия

21

Анонимен

преди 1 година

Още им държи влага от Чочоолу. Дори се опитват да отрекат, че това се е случило."Услужливите" безродници от "Глас" се опитаха преди 1 година през януари да изкарат, че хората бъркали случая от Пазарджик, с който се занимаваше Арлин Антонов.Който се интересува, да пита по-възрастни пловдивчани, ще му кажат истината.Друго е важно в случая - някои толкова ги е страх, че се опитват да отрекат реални факти, а други услужливо лъжат, та НПО-тата да им кажат "браво". Пуста тояга дрянова ...

20

До В миналото

преди 1 година

Няма защо да се връщаме чак хилядолетия назад, за да дадем пример как се постъпва с такива.Нали всички знаете за случая с Чочоолу? Тогава, когато под негово командване униформени са влезли в ромската махала, за да търсят убийците, някои ромки започнали да ги кълнат. Е, получили са си и те порцията пердах, каквато си заслужили и онези мъже от махалата, които се опитали да се бият с милиционерите.С две думи, и тогава са се опитвали да правят махленско опълчение, но е нямалоНПО-та да ги бранят.