Снимка: архив, Reuters

Задържана е 30-годишна жена, представяла се за врачка и измамила с над 12 700 лв. възрастен мъж, съобщиха от ОДМВР - Шумен.

През месец май 2016 година 85-годишен мъж от Шумен попаднал на обява във вестник, в която жена от Русе предлагала помощ на хора с проблеми - врачувала, разваляла магии и давала съвети за щастие и семейна хармония.

Възрастният мъж се свързал по телефона с нея и споделил, че в семейството му има проблем. Жената казала, че може да му помогне, като за целта ще трябва да събере вода от седем енергийни извора, част от тях били в Турция. Той се съгласил.

Всички съвети, които му давала по телефона, мъжът плащал. Първият консулт струвал 150 лева, като от този момент сумата за всяко следващо обаждане и „оказване на помощ“ ставала все по-висока. Последователно били пратени още 200, 220, 300 и 500 лева.

Когато започнала да събира вода от чудодейните места, поискала 2000 лева. След това казала, че е в Турция и трябва да вземе лек от енергийно място.

Парите не стигали да бъде развалено проклятието и мъжът трябвало да ѝ даде още пари. Така за „разваляне“ на семейната прокоба взела още два пъти пари - един път 5 000 лева и друг път 4 000.

Въпреки дадената дума, че ще помогне на семейството, резултат нямало. „Магията“ трябвало да падне за два месеца. През това време, в периода май - юни 2016 година, са дадени общо 12 730 лева.

В РУ - Шумен е била депозирана жалба и през месец февруари 2018 година след приключила проверка е образувано досъдебно производство за измама. В хода на разследването са разпитани свидетели, изготвени са експертизи. На 5 юни т.г. жена с инициали В. Н. ( на 30 г.) от Русе е привлечена като обвиняема и е задържана. Напълно е възстановена взетата в размер на 12 730 лева сума на възрастното семейство от Шумен. В.Н. е осъждана през 2014 година за измама.
 

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

е, какво са 12 730 лв ? дори са малко. може би се е налагало жената да отиде до доминиканската република, до о-в. мавриций, бора-бора, пукет.......абе, търсела е енергийни източници. то за да развалиш магия си трябват освен наивници и енергия също. уморила се жената да разваля магии на дребно за по 1000 - 2 000 и тръгнала енергия да събира. какво толкова ?

12

Анонимен

преди 1 година

Глупостта също се наказва, както престъпленията. Е, у нас за престъпленията е малко на
ужким,но нейсе.

11

Квачка

преди 1 година

Пуснете я веднага, че ще ви прокълне цялото РПУ - рушвет да не видите повече.