Снимка: Lap.bg
fallback

Левски и Черно море спретнаха истински трилър, завършвайки наравно 2:2 в двубой от 22-рия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Тича" във Варна.

Срещата бе изключително динамична и равностйна, а твърдата игра в средата на терена на моменти преобладаваше. Домакините поведоха в началото на мача, благодарение на Матиа Курьор (14'), но малко след това новото попълнение на "сините" Стайн Спиерингс (19') се разписа в дебюта си. В края на първото полувреме варненци останаха с човек по-малко, след като Исмаил Иса бе изгонен.

През втората част темпото логично бе намалено, тъй като "моряците" се затвориха в собствената си половина, заради числения си недостатък. Напрежението по време на срещата се увеличаваше все повече и картоните не спираха да валят и Иван Горанов също напусна преждевременно мача. В продължението настъпиха и инфарктните моменти, в които двата отбора си размениха по един гол в рамките на 60 секунди, които бяха дело на Дени Алар (90+3'), Мартин Минчев (90+4').

Така Левски вече е с 45 точки в класирането на първенството и се доближи на 6 от лидера Лудогорец, който утре гостува на Етър. Черно море пък е на 5-ото място с 33 точки, колкото има и Славия. "Белите" обаче може да изместят "моряците", ако в понеделник вземат поне точка от Дунав.

Двубоят започна за домакините, които бяха близо до откриване на резултата в 10-ата минута. Виктор Попов центрира в наказателното поле, Мартин Минчев пропусна топката към Матиа Курьор, който бе зад гърба му. Футболистът обаче нацели напречната греда.

Четири минути по-късно добрата игра на Черно море бе възнаградена. Исмаил Иса се пребори с Янис Каргас, в спорна ситуация, която можеше да бъде отсъден фаул срещу защитника. Нападателят проби и центрира в наказателното поле, където Курьор засече топката във вратата с глава.

Как протече мача четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Тука много *** се събрали да грухтят.

17

Владо

преди 4 години

Вчера тръгнаха със самолет за Варна като аслани, а се връщат с автобуса като нас.рани!

16

само Лецки

преди 4 години

Отново откъм Говеждия обор се чува някакво жално мучене, явно говеждото пак е недоволно!

fallback