Снимка: БГНЕС
fallback

Над 15 лица от криминалния контингент са задържани за срок до 24 часа при съвместна акция на полиция и жандармерия, която беше извършена на територията на Благоевград и околните населени места, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Акцията е насочена към противодействие на битовата престъпност, а от рано тази сутрин екипи на полицията и жандармерията бяха разположени на възлови места в града.

Oще по темата
Със задържаните се работи в момента, това са лица от активния криминален контингент и назад във времето са задържани за различни престъпления, посочи главният секретар на МВР, цитиран от БТА.

Полицията работи и проверява тяхната съпричастност към даден вид престъпления и след като приключат процесуално-следствените действията ще бъде дадена повече информация, каза още Иванов.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев пристигнаха в Благоевград няколко часа след началото на акцията. Те се срещнаха с директора на Областната дирекция на МВР и с представители на общинското ръководство, с които са обсъдили въпроси около битовата престъпност в общината.

"Тук няма сериозни проблеми с битовата престъпност на фона на доста други населени места, но това не означава, че нещата не могат да станат по-добре и затова сме тук", посочи пред журналисти главният прокурор Иван Гешев. Той допълни, че желанието на прокуратурата е съвместно с изпълнителната власт, до края на годината резултатите в сегмент "битова престъпност" да бъдат по-малки като обем.

"Това става с добра организация, с работа между прокуратурата и МВР, с изпълнителната власт, но става и с добра координация с местната власт, защото всички кметове знаят, познават хората, познават проблемите във всеки един град, във всяко едно населено място", допълни Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

ДЕЛЯН

преди 4 години

Бойко Борисов сред тях ли е?

27

Ddd

преди 4 години

Помня миналото лято и вицето Симеонов обикаляше по морето и слухтеше коя дискотека вдигаше шум, тотално изпростял. Така и тоя калмук обикаля сега и плаши гаргите като бустанско плашило, и после всичко си продължава постарому.

26

Boko bo

преди 4 години

Осъдени колко ще има? И не присъда срещу България в Хага имам в предвид. Той и Ц.Ц. правеше акция след акция и няма нито един осъден, а напротив ние плащаме обещетения. Аман от ПР простотия

fallback