Снимка: Pixabay
fallback

Британските дипломати по целия свят ще се движат с електромобили заради загриженост за климата и опазването на околната среда, съобщават британските издания "Таймс" и "Сън".

Oще по темата

Компаниите губят от ел. автомобилите. Защо продължават?

Електрическият автомобил от типа кросоувър на компанията Ягуар - Ягуар Ай Пейс (Jaguar I-Pace) ще бъде пратен в 30 дипломатически ведомства на Великобритания по целия свят, от Монреал и Рио де Жанейро до европейските столици, Абу Даби и Сидни. Всяка една от тези коли струва 75 000 британски лири.

Съгласно плана британското външно министерство има намерение до 2022 г. да има в автопарка си 25 процента коли с нулеви емисии на въглероден диоксид, а до 2030 г. да достигне 100 процента коли с нулеви емисии, пише БТА.

От екологични съображения ще бъдат инсталирани и слънчеви панели върху британските дипломатически представителства, а пластмасовите чаши ще бъдат извадени от употреба.

"Бих искал да станем най-"зелената" дипломатическа служба в света. Преходът от бензинови на изцяло електрически автомобили ще ни помогне за постигането на тази цел", се казва в изявление на британския заместник-външен министър Саймън Макдоналд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

БАЙ ХОЙ

преди 4 години

Никой не казва , че за електричките само за град като София, ще е нужна една АЕЦ Козлодуй при това с режим на зареждане по график ! 2'000'000 коли по 100кВт са 200'000 мВт ! АЕЦ Козлодуй - 2'000 мВт !

12

БАЙ

преди 4 години

До Анонимен (7) Предимството не значи екология ! !) Производството на батерията на електрокара замърсява много повече, просто не е в ЕКОбритания ! 2) Токът с който се зареждат не е от въздуха ! 3) Никой не отговаря къде и как ще се зареждат многото електрокари , както и откъде мрежата ще получи ел енергията нужна за целта като преминем на 100% електромобили !

11

ДртПрч

преди 4 години

Като са толкова загрижени за климата, да бяха купили на британските дипломати велосипеди!

fallback