Снимка: Ройтерс

Автомобилната компания Фолксваген (Volkswagen) днес обяви, че до 2024 година ще инвестира 91 милиарда евро в кола на бъдещето, 11 милиарда ще са за електрифициране на моделите, съобщи БТА.

Германския автомобилостроител произвежда 12 марки коли и цели да ускори процеса по електрифициране на произведените си автомобили. Марката Фау Ве (VW) иска да продаде 1 милион автомобили с електрически двигатели до 2025 г.

Европейските норми за въглеродните емисии трябва да влезнат в сила от 2020 г. Поради тази причина от компанията искат догодина да пуснат 8 електрически или хибридни коли, които са сред 34 представени модела. Фолксваген (Volkswagen) са създатели и на електрическите модели И Де (ID). Първият от тях, моделът И Де.3 (ID.3), ще бъде пуснат на пазара през лятото на следващата година, но няма веднага да бъде на разположение на европейския пазар.

Фолксваген планира да инвестира общо 60 милиарда евро в колите на бъдещето до 2024 г. Сред целите на автомобилостроителя е да се обърне страницата на дизелгейт, която струва на компанията повече от 30 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase