Снимка: pexels.com
fallback

Учени от университета в Боулдър, щата Колорадо, предричат катастрофално спадане на човешкия интелект заради повишеното съдържание на въглероден диоксид в атмосферата, съобщава БТА, позовавайки се на сайта Физ.орг.

Изследователите проследили как увеличените нива на въглероден двуокис влияят върху обучението на децата. Предишни експерименти доказаха, че високите концентрации на газа действително въздействат върху умствените им способности, като било намерено лесно решение, проветрявайки помещението. В същото време не е бил известен ефектът, който оказва пресният въздух, наситен с въглероден двуокис.

Специалистите разгледали два сценария. При първия човечеството намалява изхвърляните в атмосферата парникови газове. При втория вариант вредните емисии остават на същото ниво.

При направените компютърни симулации се оказало, че конгнитивните способности на учащите ще спаднат и в двата случая. Според направените прогнози до 2100 година понижаването на интелекта на човечеството в най-добрия случай ще бъде с 25 процента, а в най-лошия - с 50 процента

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

От 101 продължение

преди 4 години

Ако средата е крайно негтивна по време на израстването това може да попречи на нормалното развитие. Ако обаче е достигнат един минимум от условия за живот тогава човек достига генетичния си потенциал и средата няма асбсолютно никакво влияние. Може да подобриш условищята стократно но *** няма да стане по-умен.

95

Анонимен

преди 4 години

До Бате Гойко"В каква среда си роден е без значение, само до момента в който се родиш. От там нататък средата е от първостепенно значение"Не е вярно. Средата има влияние само ако е крайно лоша. Например ако нямаш достатъчно храна докато подрастваш и постояанно гладушваш тогава ще останеш по0-нисък и няма да стигнеш генетичния си потенциал. По тази причина северно корейците са по-ниски от южно корейците. Ако обаче увеличиш храната 10 пъти корееца никога няма да стане висок колкото холандец.

94

муспи

преди 4 години

Голяма част от белите и всички останали, значи над 94% от човечеството са без всякакъв интелект, не може - дават ли ти еж гонят ли те беж, да е интелект. И най важното: за тези с интелекта по голямо зло е съжителството с диваците от парниковите газове.

fallback