96

От 101 продължение

преди 4 години

Ако средата е крайно негтивна по време на израстването това може да попречи на нормалното развитие. Ако обаче е достигнат един минимум от условия за живот тогава човек достига генетичния си потенциал и средата няма асбсолютно никакво влияние. Може да подобриш условищята стократно но *** няма да стане по-умен.

95

Анонимен

преди 4 години

До Бате Гойко"В каква среда си роден е без значение, само до момента в който се родиш. От там нататък средата е от първостепенно значение"Не е вярно. Средата има влияние само ако е крайно лоша. Например ако нямаш достатъчно храна докато подрастваш и постояанно гладушваш тогава ще останеш по0-нисък и няма да стигнеш генетичния си потенциал. По тази причина северно корейците са по-ниски от южно корейците. Ако обаче увеличиш храната 10 пъти корееца никога няма да стане висок колкото холандец.

94

муспи

преди 4 години

Голяма част от белите и всички останали, значи над 94% от човечеството са без всякакъв интелект, не може - дават ли ти еж гонят ли те беж, да е интелект. И най важното: за тези с интелекта по голямо зло е съжителството с диваците от парниковите газове.

93

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСладур, нямаш нито едно дете и си нямаш представа как е "намалял" материалът в училище - напротив, става все повече и все по-лошо обяснен, за да може всяка година да се преиздават нови учебници.

92

...

преди 4 години

Еми не ги купувайте/използвайте. Аз взех мерки като махнах всички мобилни телефони, че даже направих дарение с микровълновата печка от кухнята.

91

Засегната Блоондинка

преди 4 години

Еми тъчскрийн, ABS, ESP, Парк асистент, автоматик, автопилот, автоматични светлини, асистент при потегляне, дистроник, асансьор, дистанционно за кво ли не, GPS, и т.н. ... как да не затъпееш ...

90

Ддгхдфхгфс

преди 4 години

То и без въглероден двуокис, само с фейсбък у главите, не става.

89

Анонимен

преди 4 години

Спомнете си телетъбисите. Създадени бяха в съзвучие със същата теория, по която трябва да се намали натоварването на децата в началните класове. И в основата на това стоят няколко книги, написани 2 от лесбийки преди около 35 години...

88

Анонимен

преди 4 години

Хората трябва да са крайно неуки. Иначе няма начин некадърни и злобни създания като феминистките да влязат във властта. Те за това намаля интелекта. Особено изявено е в таканаречените "крайни демокрации", където "правата на жените" достигнаха върхови абсурдни нива. И където сега се чудят как да намират работа на към 20% от хората, понеже интелигентността им не позволява да вършат каквато и да е полезна и приемлива работа за обществото.

87

Анонимен

преди 4 години

Интелекта се развива. Не е само природна даденост. Основната причина за падане на нивата му днес е, че преди 30 години започна намаляне на материала за учене в началните нива на образованието. А тези години са критични за развиване на когнитивните способности. А започнаха да намалят "стреса" в началните училища под влияние на една изключително вредна група същества - феминистките. Същата е и причината, поради която основно феминистките отричат значението на интелекта за обществото.

86

Чочо

преди 4 години

И без да ни казват някакви учени е ясно , че интелекта спада - въглероден диоксит, тотално замърсяване , компютри , смартфони , изкуствени храни пълни с ГМО продукти с палмово масло и естествено хора приличащи на китове , замърсяване на ефира с ниско и високочестотни вълни , смляна информация - какво друго може да се очаква ?

85

Анонимен

преди 4 години

За спадането на интелекта са виновни мобилните телефони...

84

BoBau

преди 4 години

Хей, не бързайте да критикувате статията.Можете да я ползвате като прекрасно алиби, вече не сте просто мал..ници а жертви на глобалното затопляне. :)

83

Анонимен

преди 4 години

Тия "учени" очевидно са си дишали във вратовете или пръднята за да стигнат до такова откритие.

82

IQ

преди 4 години

Интелектът на средностатистическия човек намалява рязко, но не заради въглеродният диоксид в атмосферата , а заради електронното зомбиране от телефони, компютри, антени, лоша храна с консерванти и хормони, СТРЕС, *** вода, мръсен въздух и т .н.

81

Анонимен

преди 4 години

ИнтелектЪТ!

80

Анонимен

преди 4 години

До 82Всъщност белите хора са само 8% от човешката популация. Така че твоето 2 към 5 е силно оптимистично.

79

Анонимен

преди 4 години

Абсолютни глупости, няма пряка връзка м/у концентрацията на въглеродния диоксид в атмосферата и интелекта!!!Освен това CO2 не е опасен и не е токсичен, опасен и токсичен е CO................това го знае всеки, който е учил химия до 10 клас!!!

78

Анонимен

преди 4 години

Вярно е. В университетите вече влизат хора които не могат да решат линейно уравнение. Нивото на обучение там е на ниво 7 клас от 1989г. Иначе би трябвало да се намали приема с 2/3. А и не е само това, компютърните игри са също фактор. Ако оцените способностите на гемърчетата ще бъдете ужасени.

77

Анонимен

преди 4 години

Съгласен съм с твърдението. И обяснението е че манннннгггалите се множат като *** и от там нивото на интелигентност е размито. На всеки 2 бели деца, има някъде по света цигггаааааанско семейство с 5 чавета. Те нито ще ходят на училище, нито ше работят някога през живота си.