Снимка: БТА

Лудогорец се наложи над смелия отбор на Локомотив (Пловдив) с 2:1 в дербито на 17-ия кръг на efbet Лига. С победата разградчани събраха 45 точки и имат 9 преднина пред днешния си противник, който може да съжалява, че не си тръгна с точка поне.

В 6-ата минута гостите създадоха първата реална голова възможност. Звездата на тима Димитър Илиев излезе сам срещу вратаря Пламен Илиев след пас на Ожболт, но се забави и стреля в тялото на вратаря. При добавката Йосип Томашевич стреля в аут.

В 11-та минута гостите нанесоха своя удар, след като имаха и още една добра атака преди това. Ален Ожболт намери ъгъла на вратаря Илиев с техничен удар от границата на наказателното поле. Само след още две минути влизане на Бирсент Карагарен в наказателното поле едва не завърши с втори гол, но крилото стреля от много близо до тялото на вратаря и този път Илиев спаси.

Но в 15-ата минута домакините изравниха чрез капитана си Марселиньо, който получи пас от корнер от Вандерсон, елементарно литна Георги Илиев и с техничен удар в малката мрежичка по диагонала не остави шанс на вратаря Мартин Луков.

Как продължи мачът, четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase