Снимка: архив, Reuters
fallback

Четирийсет и четири души са потърсили лекарска помощ в Истанбул по подозрения, че са се отровили със спанак, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Подозира се, че отравянето е резултат от химическо вещество, с което се обработват листните зеленчуци, за да запазят свежестта си по-дълго време.

Полицията проучва къде в магазинната мрежа се продава опасният спанак, предаде БТА.

По данни на окръжната дирекция по здравеопазване в Истанбул 25-има от постъпилите с оплаквания пациенти вече изписани са, а лечението на останалите 19 все още продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

"четирийсет и четири" - това по принцип на какъв език е написано? Защото в българския език, числата се образуват с наставка "десет". Потресаваща неграмотност. "десет, единайсет, дванайсет, двайсет а?"

9

Анонимен

преди 4 години

Това листните - марули,мерудия, праз са за зайци,не за хора.Аз най-обичам зеленчуци,расли на кокал..

8

от ЮАР

преди 4 години

До До 9Троловете може да си пишете каквото искате, но фактите няма как да промените. Турция е в Г-20, вие не сте. Турция може да възразява на Европа, Щатите или Русия и да си гони Националния Интерес - имат ресурса за тия неща и са незаобиколим фактор. Работят много, доста повече от Европейците, икономиката им расте, имат вече страхотни инфраструктури, а човек като пресече границата на Кап. Андреево се чуди къде всъщност е Европа. Имат здравеопазване, по-добро от половин Европа. Вие си пишете.

fallback