Снимки: Reuters
fallback

Операцията "Мирна пролет", която притесни държавните глави на много държави по света, е започнала, съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган в Twitter.

Кюрдите съобщиха, че турски бойни самолети нанасят удари по техни позиции. Няколко мощни експлозии разтърсиха сирийския град Рас ал Аин на границата с Турция.

А в акаунта си в Twitter Ердоган написа: "Операцията започна. Нашата цел е да наложим мир в региона. Нашите военни части започнаха операция "Мирна пролет" срещу терористичните организации заедно със сирийската национална армия. Нашата цел е да унищожим коридора на тероризма, който се опитва да се формира на нашата южна граница и да донесем мир и стабилност в региона".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

191

Анонимен

преди 4 години

"Мирна пролет" от "peace spring" хахахаха родния журнализъм вече дълбае дъното. По-добре чистете тоалетни, повече ще ви върви.

190

Зозо

преди 4 години

Хахахахахаааа, Турция започна операция "Мирна пролет" в Сирия......и днес лирата на половина :))))))))))))) Май скъпичко ще му се върже на турския Кадафи

189

Анонимен

преди 4 години

До КонстантинАми ще им взриви градовете, ще ги избиват по улиците, ще им натрови водите ... Е така. Как! Има армия, има желание ... Ще има и жертви от негова страна, ама ... Ако търгнат на масово изтребление, ще ги редуцират и то яко. Сега, дали е правилно или морално е напъъъълно друг въпрос :)

fallback