Снимка: bTV
fallback

В затворническите общежития от отворен тип трябва да има засилен контрол, защото там е елементарно да се избяга, каза бившият директор на Служба "Издирвания" към МВР Красимир Занов по повод бягството на двамата молдовци, които успяха да преодолеят без проблем оградата на затворническото учреждение в Стара Загора.

Oще по темата

Трети ден продължава издирването на двамата затворници, които в събота следобед избягаха от общежитието в Стара Загора. Мъжете бяха осъдени заради взлом на банкомати. По данни на разследващите, задигнатата сума възлиза на близо 90 000 лева.

Много вероятно е близки на затворниците да са им помогнали, затова трябва да се засилят мерките в подобен тип учреждение и не само. Необходимо е стриктно са се следи дали се подготвят бягства.

Защитната ограда на общежитието нито е много висока, нито е подсилена, няма и постови, в учреждения от такъв тип не трябва и да има заради облекчения режим.

Двамата молдовци попадат там, след като признават вината си, а според експерта бягат, защото са знаели, че ще ги преместят в София, където режимът е по-засилен, сподели Занов пред bTV.

По думите му те ще получат и допълнителна присъда при евентуално залавяне.

За последно двамата молдовци са забелязани на двора на общежитието в събота следобед. Били са на площадката с фитнес уредите. Избягали, като са повредили част от оградата в източния край на двора.

Бегълците вече са търсени на територията на цялата страна. Предупредени са и всички контролно-пропускателни пунктове. Според разследващите те не разполагат с голяма сума пари. За последно близките им са били при тях на 17 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Кога пак ще закриват лагерите? СДС-тата пак да направят една карта с всички лагери със затворници.

14

Анонимен

преди 4 години

Затворническото общежитите е по желание. Никого не държат насила. Това е приют за бедни затворници.

13

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 6 - тази ограда не да не избягат затворниците - тя е докато си спинкат да не влезе някое бездомно куче и да им изяде манджата

fallback