Снимка: Reuters
fallback

 До 90 дни ще се реши дали ще отпаднат американските визи за поляците, обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на съвместна пресконференция в Белия дом с полския държавен глава Анджей Дуда.

Това стана ясно, след като излезе информацията, че Полша е поискала да купи 35 броя от модерните самолети F-35.

F-35 е едноместен реактивен, многоцелеви стелт изтребител от пето поколение, разработен от американската компания Lockheed Martin в три варианта.

Изтребителят е продукт на най-скъпата оръжейна програма в историята ($1.3 трилиона).

Тръм подчерта, че с включването на Варшава в специална програма за борба с престъпността, е направена важна крачка към отпадането на визите за поляци, предаде Bulgaria ON AIR

Съединените щати ще изпратят още 1000 военни в Полша, съобщи Тръмп.

Униформените ще са от американския контингент в Германия. Двамата лидери подписаха съвместна декларация, с която потвърждават сътрудничеството си в сферата на отбраната.                                      

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

До Анонимен 24

преди 4 години

Едва ли има друг народ като полския, който да е в такава степен избиван и мачкан от руснаците от времето на Екатерина насам...Е, немците ти избиваха през ВСВ с милиони. СССР даде 600000 убити за освобождението на Полша. Но сега поляците страстно любят фрицовете, купуват им "Леопардите".Защо не се върнем назад в историята? Кой стигна до Москва, кого изгониха гражданинът Минин и княз Пожарский? Колко пъти полско-литовските войски нападаха руски княжества? Зверствата срещу руските военопленни

32

Анонимен

преди 4 години

До Waffen SSКакто и да се отрече предположението, че ако стане голямата патаклама, първи ще го отнесат польске пановье.

31

Waffen SS

преди 4 години

Няма как да се отрече,че щатите са майстори в изнудването

fallback