Снимка: Reuters
fallback

16-годишно момиче от Малайзия се самоуби, след като постна запитване в Instagram дали трябва да умре. 69% от гласуващите казали „Да“, съобщи Guardian.

Момичето постнало анкета във своята история в Instagram: “Много важно, помогнете ми да избера: умирам/живея“. След като повечето хора отговорили с първата опция, момичето се самоубило.

Смъртта на тийнейджърката подтикна адвокат да посочи като виновни в съучастие всички, гласували тя да отнеме живота си. „Тъй като опитите за самоубийство са незаконни в страната, поощряването на тази дейност също трябва да е“, каза той.

Според него подкрепата на интернет потребителите е имала истинско влияние върху решението на момичето.

От приложението призоваха всички техни потребители да се свържат с властите, ако забележат подобен тип постове, които излагат на риск безопасността на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 година

Ако ти оценяваш живота си, който е един дар, който не всеки има възможността да получи и оценяваш себе си, въобще няма да задаваш такъв въпрос в някакви си социални мрежи, от който да зависи твоето бъдеще и да слушаш някакви непознати за такива неща! Живота ти да зависи от това, което те ще кажат! Това е безумно!Това значи, че ти не си сигурен, че имаш място на Земята, а щом си избран да бъдеш тук, значи си тук с мисия и си специален!Не си тук току така и трябва да си благодарен и да го оценяваш

33

Анонимен

преди 4 години

Като вкъщи не ги учат, че живота не е интернет и лайкове ще се самоубиват. Повечето майки дават на децата си смартфони след като са проходили, за да не се занимават с тях после четем такива статии... Награда на Дарвин

32

Анонимен

преди 4 години

:(

fallback