Снимка: Reuters
fallback

Според френския посланик у нас Ерик Льобедел не се работи по версията за тероризъм във връзка с пожара при Норт Дам в сърцето на Париж.

Oще по темата
Той обясни пред bTV, че основната версия, по която се работи, е непредумишлен пожар при строителните работи, които се извършват при ремонтите дейности на върха на храма.

Посланикът смята, че не е прекалено амбициозно заявлението на френския президент Емануел Макрон , че за пет години готическата църква ще бъде възстановена, защото ще бъдат впрегнати всички сили.
 
Льобедел благодари на всички за направените дарения в това число и на България за предложената помощ, но е убеден, че за възстановяването на Норт Дам ще са нужни повече от събраните досега 800 милиона евро.

Според него трагедията ще обедини френския народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Да живее Франция!

преди 5 години

Някои хора отказват да разберат, че Париж е люлка и център на цивилизацията и като такъв е световен мегаполис. Франция е империя - велика, могъща, развита и просперираща държава! Като такава тя е притегателен център за хора от цял свят и неслучайно е най-посещаваната страна на земното кълбо! Това е културната столица на света! Има си всичко! Иначе очевидно става въпрос за инцидент. Но така или иначе Нотр Дам ще бъде реставрирана и отново ще блести в сърцето на великата френска цивилизация!

39

popa

преди 5 години

До Анонименi az mislia che ima nechto gnilo.dali tova ste pomogne na prezidenta MAKRON malko e samnitelno.Francetata ne go iskat veche. ste vidim dali s obechaniata si ste uspee da gi prespi ili ste se nalogi da demicionirat s babata...

38

Анонимен

преди 5 години

Когато тайни служби и полиция ти кажат че категорично отричат нещо обърни го наопаки и ще видиш истината.Накратко със сигурност е тероризъм.

fallback