40

Да живее Франция!

преди 5 години

Някои хора отказват да разберат, че Париж е люлка и център на цивилизацията и като такъв е световен мегаполис. Франция е империя - велика, могъща, развита и просперираща държава! Като такава тя е притегателен център за хора от цял свят и неслучайно е най-посещаваната страна на земното кълбо! Това е културната столица на света! Има си всичко! Иначе очевидно става въпрос за инцидент. Но така или иначе Нотр Дам ще бъде реставрирана и отново ще блести в сърцето на великата френска цивилизация!

39

popa

преди 5 години

До Анонименi az mislia che ima nechto gnilo.dali tova ste pomogne na prezidenta MAKRON malko e samnitelno.Francetata ne go iskat veche. ste vidim dali s obechaniata si ste uspee da gi prespi ili ste se nalogi da demicionirat s babata...

38

Анонимен

преди 5 години

Когато тайни служби и полиция ти кажат че категорично отричат нещо обърни го наопаки и ще видиш истината.Накратко със сигурност е тероризъм.

37

Дедо

преди 5 години

След работно време и в първия ден от Страстната седмица,преди Великден?Нееее,ама как може да си помисли човек такова нещо?

36

Анонимен

преди 5 години

Всяка година има над 1000 атаки срещу френски църкви, които са осквернявани, ограбвани, чупени, рушени. Франция е на водещо място по разрушаване на църкви в света. Много от тях ги превръщанет в джамии. За 20 години са създадени над 2000 джамии във Франция. Стотици нови са планирани. Но изведнъж зареваха за една катедрала и се надбягват да се изказват колко бързо ще я възстановят. Между другото, от френската революция насам франция е псевдокатолическа и криптокомунистическа страна.

35

Анонимен

преди 5 години

Тази катедрала има проблеми от преди много години и всичко се е крепяло на магия, всеки момент е можела да рухне, камъните са се ронили, да не говорим за дървените елементи от преди стотици години. Служителите постоянно са събирали паднали елементи и са ги складирали. От години се събират пари за възстановяването и, но без успех. Така, че този пожар спаси катедралата! За миг се събраха предостатъчно средства! Пожара явно е предпазна мярка!

34

Анонимен

преди 5 години

Либералите запалиха катедралата за да вдигнат рейтинга на бабоебчо, който от оня ден се плюнчи колко бързо щели да я ремонтират. Нещо като подпалването на Райхстага стана. Иначе какво само ни занимавате с тази Франция.. бивша сила. Само за смях стават вече. Да си гледат амyджите и да не ни занимават.

33

Анонимен

преди 5 години

Как пък толкова бързо го заключихте? Тази катедрала е оцеляла 8 века през сто годишна война, наполеонови войни, две световни и изведнъж да изгори на Великден. Или някоя амyджа от колониалните им субекти я е подпалил или дядо Боже вече толкова се е отвратил от гнусните жaбари, че им праща послание. Имайте предвид, че такива огромни дъбови греди не могат да си запалят туко-така. А целия покрив пламна като купчина слама. Ще прикрият истината за да не стане гражданска война.

32

Анонимен

преди 5 години

На върха работника котлончето ли си езабравил.Той си отива в пет,капнал отумора.Има датчици.Предишният послан-ник го изпратиха в Буркина фасо.Приего кралят на маймуните.Зад двореца севиеше дим от казана.Така че,непробвай-те България за трамплин.

31

Пъзел

преди 5 години

Съвсем случайно последните няколко месеца горяха още 3 или 4 църкви във Франция...ей така, съвсем случайно!

30

Росен Плевнелиев

преди 5 години

Айде сега всички да слагаме табелки je suis cathedral и да отиваме да се мазньочим и подлизурстваме пред френското посолство хванати за ръчички с кахърни песньовки от турски сериал.

29

Пешеходец

преди 5 години

Бях там през Декември. Въоръжените полицаи и охраната бяха поне 40-50 човека . Само на входа имаше около 15 полицая да проверяват влизащите . Камери навсякъде.... Цивилни охранители ...ДАТЧИЦИ за пожар на всеки 4-5 метра . И не само там. Лувъра, Версай, Айфеловата кула. въоръжените полицаи бяха десетки , врати с детектори за метал,скенери, проверки на чанти и раници...ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СЕ ВНЕСЕ НЕЩО ПОДХОДЯЩО ЗА РАЗРУШЕНИЕ И ПАЛЕЖ Е С РЕМОНТНИ ГРУПИ .А там почти няма франсета.

28

мак

преди 5 години

Не е ли вярно, че наскоро е имало атаки срещу няколко църкви във Франция?

27

Архангел Псувнаил

преди 5 години

Родната жундъристика още две седмици ще джвака и предъвква "новината". Айде ако обичате улево, драскачи. Знаете ли ако изгори Александър Невски колко френски медии ще отразят събитието и дали някой ще събере и пет лева? Отвратителни нихилисти сте.

26

Анонимен

преди 5 години

Е, ние не очакваме да кажат друго. Ако кажат, че е умишлено, то какво следва и кой ще го отнесе? Утре - някоя джамия там, след това някой трябва да подава оставките за провала на мулти-култи, а кой ще е това? Ми, всички. Ще трябва да си ходят. А като си отидат няма кинти. Не е важно какво те ни промиват мозъците, важно е колко ние им позволяваме да ни ги промият. А ние знаем истината и без разследване и така..... Щото много съвпадения нещо -преди Великден,скоро горя втората по големина катедрала

25

Анонимен

преди 5 години

Рушенето й от многото години е едно, но пожар току-така не става, човешка ръка е причината. А какви са целите, няма да кажат никога. Дали събиране на пари, дали са ислямисти, дали е Макрон, който иска да спре стачкуващите срещу него месец наред и да отклони вниманието, версии много.

24

Анонимен

преди 5 години

Да търсят строителни работниц от руски произход участвали в ремонта да видят дали е изключено.

23

Анонимен

преди 5 години

Все по важни християнски празници стават такива неща. Миналият път бе по Коледа. Сега - на Католическата страстна седмица.

22

Анонимен

преди 5 години

Ако се узнае, че е някой от гостите на Меркел с либералите е свършено милиони хора ще облекат Жълтите жилеткир сега ще правят ще струват ще кажат че е изкючено да е някой терорист, което още повече хвърля подозрението върху Макрон и неговите гости терористите. Помните ли иИДИЛ разрушиха оня град в Сирия дето е под закрилата на ЮНЕСКО и после паиха там църквите почерка на изършителя е един и същ.

21

Анонимен

преди 5 години

Точно на катилическата СТрастна седмица! като е започнал да гори вътре е имало 2000 души!