Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Хората от село Пърлица, община  Кирково, където живее пострадалото семейство в катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан край село Загорско, обвиняват политика за пътния ад, който отне живота на 6-месечно бебе.

Хората признават, че пътният участък е опасен и само за последните две години там са станали четири тежки катастрофи. 
Oще по темата
Кметът на общината Шинанси Сюлейман коментира пред Bulgaria ON AIR, че трафикът по този път е много натоварен заради прохода "Маказа“. Оттам освен български коли минавали и много румънски и украински.

Той призовава всички  да са много внимателни на това трасе.

"Нека да изчакаме прокуратурата, вместо да гадаем дали единият е карал бързо или другият не е спрял“, каза още кметът. 

Според него едва ли шофьорът Юсен е карал бързо с двете си деца в колата.

На същото мнение са и роднините на шофьора.

Вуйчото на Юсен каза, че при разговор с него, раненият мъж е споделил, че Местан не му е дал предимството,  направо е пресичал пътя и го е е ударил.

Според чичото му Юсеин не е слаб шофьор, пътува непрекъснато и вината не може да е в него.

Съседът на пострадалото семейство Салватин допълни, че той е  професионален шофьор, опитен и няма как с двете си деца да кара бързо.

Пред bTV роднини на пострадалите изразиха опасения за честността на процеса срещу Лютви Местан.

Според чичото на Юсеин "10 000 лв., колкото е размерът на гаранцията на Местан, или 100 000 лв. за него са джобни пари".

Друг близък допълни: "Той е човек с повече познати, връзки – може да го изкарат невинен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

До 142 не до 108

преди 5 години

Вчера един така ми се вряза в лентата отнема ми предимство само и само да са навре ако бях тръгнал да спирам щеше да стане мазано просто свих в ляво и почнах да го псувам не иска дори да си свали прозореца да му обесна за кво го псувам

146

До 108

преди 5 години

Абе на теб къде са ти издали книжката , върви е връщай бързо какви 4 секунди какви метри , не е имал спирачен път защото се е опитал да го избегне така става когато някой ти влиза в лентата и си с предимство в тази ситуация малко хора щяха да отреагират , на приказки е лесно факт е че има убито дете отнемане на предимство и пълно безсилие на държавата ако бяхме бяла държава Местан да е в затвора само му виж автомобила дори не е нужна експертиза вижда се с просто око Местан е убиец

145

анонимен

преди 5 години

НА КАЛПАВИЯ вълната му е виновна,човека се движи по главен ПЪТ,а онзи просто е блеял и уби детето и сега трябва да слушаме ПРОСТОТОТИЙЙ

fallback