Снимка: архив, БулФото

Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на Лютви Местан за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

Още по темата

Започнало е разследване по досъдебно производство за установяване на причините за ПТП-то на пътя за "Маказа".

До момента са извършени разпити на свидетели и очевидци, назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение за причините за смъртта на детето, както и за вида на причинените увреждания на родителите му и неговия 9-годишен брат.

Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетната Е.А.

По отношение на лидера на ДОСТ е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лева. Наложена му е забрана да напуска страната, съобщиха от прокуратурата.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

 

Коментари Напиши коментар

95

тя

преди 2 месеца

С мощната кола си мисли , че само той е на пътя и всички трябва да му правят път !

94

Само питам

преди 2 месеца

А защо Местанската кола е размазана ЧЕЛНО а другата кола с убитото бебе предницата и е здрава а страничните врати за намачкани И СЕ ТЪРКАЛЯ на 15 метра в канавката ТОЧНО срещу "спрелия и огледал се 'Местан" ?

НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА Е ОБРАТНО, ако другия е виновен според "Местанските свидетели" ?

93

nina

преди 2 месеца

# 39

Баце,Местан е на второстепенния път,той отнема предимство,не другата кола на него.Не виждам на снимките спирачен път,така че Местан явно го е изненадал и е скокнал на пътя от раз.Ако другата кола беше летяла с толкова голяма скорост,колкото се опитват местановите ятаци да изкарат,нали ти е ясно,че нямаше да има един жив?