fallback

Новият период от кризата във Венецуела показва, че властта на президента Николас Мадуро е много стабилна. Това каза д-р Анета де ла Мар-Икономова, преподавател в Университета в Богота, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Говореше се за бързо падане на режима. В нито едно от трите интервюта на Мадуро през февруари не ставаше дума за слизане от власт. Ставаше въпрос, че режимът трябва да остане, защото това е опозиция на съвременния капитализъм и империализъм", посочи тя.

Поддържането на предходния режим на Чавес и сегашния на Мадуро граничи с фанатизиъм, който е свързан с култ към личността, заяви гостът.

"Във Венецуела има малки параклиси с образа на Уго Чавес. Хора, които няма какво да ядат, отиват и се молят на Чавес да им помогне в тази ситуация. Обществото е много нервно заради кризата. Това доказва, че от страната на властта, опозицията и обикновените граждани ситуацията е много трудна“.

Опозиционерът Хуан Гуайдо все още не е направил нов ход, който да докаже неговата сила. Трябва да изчакаме да видим дали ще има такъв ход, коментира тя.

Във Венецуела има трима опозиционни лидери, които са притиснати от властта, разказа Анета де ла Мар-Икономова.

"Първият лидер беше Енрике Каприлез по време на изборите през 2013 г. След това Леополдо Лопез беше вкаран в затвора, като той има да излежи още 6 години“.

Целия разговор може да проследите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

ПЕНКО

преди 5 години

ПИША ГО ЗА АНАЛИЗАТОРИТЕ НА ЦЪРЪУ ! НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ИЗБИЛИТЕ 120 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ -ЗА ДА НАПРАВЯТ САЩ ,НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА- КАКВА Е ВЛАСТТА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА !!! ТЯ НЕ Е НА ОСНОВАТА НА ВАШИЯТ" МАТЕРИАЛЕН ИНТЕРЕС" ...ТАМ ИМА ДОСТОЙНСТВО НА ЛИЧНОСТТА И НАРОДНО ДОСТОЙНСТВО !!!! ДОЛАРОВИЯТ ВИ ЦИОНИСТКИ "ГЮВЕЧ " -ПО СВЕТА СВЪРШИ - НАРОДИТЕ СЕ ОСЪЗНАХА !!!!!!!!

45

Анонимен

преди 5 години

"Хуан Гуайдо все още не е направил нов ход"Направи направи! Нали у instagram-a или в twitter-a се молеше на САЩ и Европа да вземат вече каквито и да е мерки ( т.е. военна намеса ) за сваляне на диктатора! Разбира се защото е истински патриот и обича супер много народа си и иска малко го поизбие за да ги спаси ;д

44

Аспарух до 45и 46

преди 5 години

10 ноември го има заради преврат който организира нарциса и предател Горбачов.А,основно богатите са тези,които успяха да присвоят активите на държавата създадени през социализма.А, Чаушеско го убиха,защото имаха картбланш от Руските превратаджии.

fallback