46

ПЕНКО

преди 5 години

ПИША ГО ЗА АНАЛИЗАТОРИТЕ НА ЦЪРЪУ ! НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ИЗБИЛИТЕ 120 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ -ЗА ДА НАПРАВЯТ САЩ ,НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА- КАКВА Е ВЛАСТТА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА !!! ТЯ НЕ Е НА ОСНОВАТА НА ВАШИЯТ" МАТЕРИАЛЕН ИНТЕРЕС" ...ТАМ ИМА ДОСТОЙНСТВО НА ЛИЧНОСТТА И НАРОДНО ДОСТОЙНСТВО !!!! ДОЛАРОВИЯТ ВИ ЦИОНИСТКИ "ГЮВЕЧ " -ПО СВЕТА СВЪРШИ - НАРОДИТЕ СЕ ОСЪЗНАХА !!!!!!!!

45

Анонимен

преди 5 години

"Хуан Гуайдо все още не е направил нов ход"Направи направи! Нали у instagram-a или в twitter-a се молеше на САЩ и Европа да вземат вече каквито и да е мерки ( т.е. военна намеса ) за сваляне на диктатора! Разбира се защото е истински патриот и обича супер много народа си и иска малко го поизбие за да ги спаси ;д

44

Аспарух до 45и 46

преди 5 години

10 ноември го има заради преврат който организира нарциса и предател Горбачов.А,основно богатите са тези,които успяха да присвоят активите на държавата създадени през социализма.А, Чаушеско го убиха,защото имаха картбланш от Руските превратаджии.

43

Анонимен

преди 5 години

"Мадуро държи здраво властта във Венецуела"Също както Макрон във Франция.Пичове:):):)

42

да не забравяме

преди 5 години

То ако беше хубаво по времето на социализъма, нямаше да има 10 Ноември 1989г.Да не казваме, че на 25 Декември 1989 румънците си застреляха вожда и учителя Чаушеско, аналог на правешкия комунистически диктатор бай Тошо.Застреляха го неговите хора от секуритате, щото и на тях беше им дотегнало.

41

Анонимен

преди 5 години

Абе соцът си беше кофти работа. Живот на крепостни селяни, разчитащи на милостта на червените господари. Не дай си боже да кажеш нещо против тях и те очакват гладните прасета в Белене. Не бяхме само бедни, но живеехме и в страх от държавата. Сега сме свободни, а бедни са само некадърниците. Жалко, че са толкова много, но и те са ни наследство от Соца.

40

Анонимен

преди 5 години

До Спомен от социализмаПропусна бананите-е! Те вървят заедно с тоалетната хартия, забрави ли? За примитивчетата това е сакрален мотив! Абе що не се занимая по-проникновено с твоя родител 2!

39

До един лъжец

преди 5 години

До Спомен от социализмаАз си спомням как хората мъкнеха килограми месо, колбаси с опънати като на гибони ръце. Купувал съм глава български рокфорт, холандски и швейцарски сирена. Помня и други времена, след войната, когато имаше купони за хляб, а в обръщение вървяха гербови и даже пощенски марки. Глад!Сърцераздирателната история, която разказваш, ако е малко вярна, значи че си бил страхливо мекотело! Не съм виждал такова нещо, но щеше да е ужасен спомен за ммм Стоп! Месаря? Хванат си в лъжа!

38

Спомен от социализма

преди 5 години

Спомнeте си липсата на тоалетна хартия, опашките за всичко, невъзможността да излизеш зад граница, жителството, чакането 20-25 г. за жигули, москвич или трабант, панелката-отмъщението на социализма, "модерните" заводи със скапана съветска техника и технология, ДС, МВР, партийните секретари, комсомол,профсъюзи,15 милиарда долара дълг, замърсяването на околната среда, регулярното спиране на тока, лагерите,Белене, капачките за буркани и т.н. и т.н.

37

До Анонимен 31

преди 5 години

"Дядо ми трябваше да гледа 2 прасета и кокошки, а баба ми затваряше по 500 буркана зимнина. С това се прехранвахме при соца. натурално стопанство."...Горките хорица, живи да ги оплачеш! Ама си покрадваха здраво. Свидетел съм,щото и аз съм живял при соца. Комшията гледаше две прасета колкото трабанти, кокошки, патици.Ама крадеше здраво! Сега има само едно кученце! Взимат покрай изборите от гербаджийте по 50 лв с жена си и си го казват без капка срам. Проблем му е да купи арпаджик да си насади

36

Спомен от социализма

преди 5 години

Какво си спомням аз от началото на 70-те години?Бях дете, дават ми пари и ме пращат до магазинада купя "нещо". Каквото има, защото обикновено няма.В магазина-опашка. Чакат да докарат "нещо". Нареждам се и аз. След половин час докарват шунка!Ура! Но следва разочаровано: О-о-о! Самоедин калъп!.. Няма да има за всички.! Месарятобявява, че ще дава най-много по триста грама..Докъдето стигне! Опашката кима безропотно..Месарят вади ножа и отрязва яко парчеот калъпа. После го налапва пред очите наопашката...

35

Един от Северозапада

преди 5 години

Проблема на Венецуела е, че не е случила на комшии. Ембарго, цветни революции, Гуайдо е американски възпитаник. Целта е да направят това, което направиха в Ирак.Петрола да разработват, добиват и продават американски фирми. Нещо като златото и цветните метали у нас.

34

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен30 Малко преувеличаваш за цените. Един велосипед 89-та струваше 85 лева, без значениедали е ловешки Балкан, или Украина. П-скъпи и по-рядко срещани, около 100-110 лева бяха Турист, със скорости. Москвич 412 беше 4500 лева, за населението.Ладата-около 7000 мисля че беше, Волгата 10000 за населението. За държавните предприятия-Волга-2000 лева, толкова и трактор ЮМЗ, но ЮМЗ-то , стругове, бормашини и др не се продаваха на населението.1250 лв мотоблок със скорости.

33

Аспарух до 35

преди 5 години

БВП на глава от населенито на Венецуела е по-голям от нашият,така,че това за 5$ заплата си го разправяйте на сбирките на либералчетата.Там се лъжете,колкото си искате и си плюйте още толкова.

32

Аспарух

преди 5 години

Извинявам се с коментаритес и до номер 30,пропуснах и тивеника номер 29.Такива като тебе бяха най-страхливите и подмазващи се хора,а сега сте либералчета,нали?

31

Венецуела-тъжно е!

преди 5 години

Във Венецуела средната месечна заплата е около 5 долара. Това е голямото постижение след повече от 30 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и ограничен и контролиран достъп до интернет. Ето докъде води социализмът в чист вид !

30

Аспарух до 30

преди 5 години

Умнико,ако не знаеш,че по това време правехме космичека техника за НАСА,компютрите ни правец,бяха съпоставими с Ай Би Ем.Всичката техника по Света бе скъпа.Сега поевтиня благодарение на науката и благодарени,че новите телвизори са предвидени да изкарат до гаранцията си,а тези от 1100лв,изкарваха по 20-30г.Гавата ти е такава боза или Сороски долари,че даже не ми се спори с тебе,но да ти кажаздарвеопазването ни бе много,много на ниво,бе п.ъпеш!!!

29

Анонимен

преди 5 години

Индианци, араби и тем подобни никога няма да се оправят. Цивилизация е възможна само при белите хора. Избягвайте да се кръстосвате с цветнокожи.

28

Анонимен

преди 5 години

До АспарухЖивял съм при соца.Дядо ми трябваше да гледа 2 прасета и кокошки, а баба ми затваряше по 500 буркана зимнина. С това се прехранвахме при соца. натурално стопанство.

27

Анонимен

преди 5 години

През 1989-та средната заплата беше 160-180лв, един телевизор беше 1100, един велосипед беше 140. Обаче и велосипеда и телевизора се купуваха с връзки.Безплатното здравеопазване стигаше до живачни пломби.Армията служеше да пази българите да не избягат от комунистическия рай.А каква беше тая силноразвита соц икономика, която дори една тоалетна хартия не можеше да произведе в достатъчни количества?