Снимка: БТА, архив
fallback

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителствата на България, Сърбия, Гърция и Румъния.

С него се създава Инициативен организационен комитет за подаване на съвместни кандидатури за домакинства на Европейското първенство по футбол на УЕФА през 2028 г. и на Световното първенство по футбол на ФИФА през 2030 г.

Идеята за това бе обявена миналата есен от премиера Бойко Борисов след четиристранна среща на високо равнище във Варна.

Oще по темата
Инициативният организационен комитет ще се състои от четирима представители на всяка от страните. Освен министрите, отговарящи за спорта или техните представители, като членове той ще включва по едно официално лице от всяка от страните и двама представители от националните футболни асоциации.

Членовете на Инициативния организационен комитет се номинират от участващите страни при подписването на Меморандума за разбирателство, съобщиха от правителствената пресслужба.

Инициативният организационен комитет се ангажира с предварителната подготовка, свързана с подаването на съвместните кандидатури за домакинство на Европейското първенство по футбол на УЕФА през 2028 г. и на Световното първенство по футбол на ФИФА през 2030 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

аутсайдер

преди 5 години

Единствения начин България да участва в голям футболен форум е ако сме домакини.

6

+

преди 5 години

Сега е моментът да се изпрати протест до ФИФА и УЕФА срещу кандидатурата на България да съорганизира Световно или Европейско първенство по футбол. България е с най ниската покупателна способност в Европейския съюз и властта ниглежира този проблем. Тоест приоритет, трябва да е повишаване на покупателна способност на данъкоплатците работещи за 1 или 2 минимални работни заплати.

5

....

преди 5 години

Тогава се навършват 100 г. от първото световно,провело се в Уругвай.Има кандидатура на Уругвай и Аржентина за 2030 г. Повече от ясно е че ще е там,другото са мечти.

fallback