Снимка: Булфото, архив

Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година е съвсем реална, смята министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който присъства на шестото издание на традиционния турнир по таекуондо в олимпийската версия WTF "Sofia cup".

Още по темата
  "Ако не мечтаеш и не се стремиш към върха, няма как да го постигнеш. Аз мисля, че кандидатурата ни е съвсем реална“, коментира той.

Кралев допълни, че преди две седмици е имало сондажи на ниво спортни министри и всички са били позитивно настроени към тази кандидатура.

"Разбира се, тя трябваше да бъде обсъдена на най-високо ниво и след като този въпрос се поставя от ръководителите на нашите държави, кандидатурата е напълно реална“, допълни спортният министър.

Според него тепърва ще се правят анализи за това какви точно са изискванията за мондиала.

"Смятам обаче, че ако всяка държава осигури два или три стадиона, нещата са възможни. Тази кандидатура от една страна е възможност да си оправим футболната инфраструктура, но е и политически знак, че Балканските държави ще работят заедно не само в областта на спорта, но и заедно ще отстояват общите си политически и икономически интереси. Това е много важно за народите на всички балкански страни", заяви Кралев.

Министърът допълни, че съоръженията, които ще бъдат изградени, ще отговарят на всички стандарти на ФИФА за такова домакинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase