Снимка: БТА
fallback

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо се върна днес в страната, както бе обещал, предадоха световните агенции.

Гуайдо, който се самопровъзгласи за временен президент на Венецуела и бе признат за такъв от петдесетина държави, пристигна със самолет на летището на столицата Каракас, където бе приветстван от свои привърженици. Сред посрещачите бяха и посланиците на няколко европейски и латиноамерикански страни, отбелязва Франс прес.

"Вече сме на нашата любима земя! Венецуела, ние току-що преминахме миграционния контрол и тръгваме към нашия град", написа в Туитър Гуайдо, цитиран от ТАСС.

Венецуелският опозиционен лидер рискува арест, защото излезе от страната въпреки забраната да напуска нейната територия.

В послание, в което обяви предстоящото си завръщане във Венецуела, Гуайдо обаче предупреди президента Николас Мадуро, че ако се опита да го отвлече или задържи, това ще бъде една от последните му грешки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

ognyanz

преди 5 години

Сега Гуайдо трябва пак да напусне Венецуела, за да може след това отново да се върне и пак да направи митинг. Шоуто продължава, доларите от САЩ за сваляне наМадуро също продължават да пристигат.

43

edin

преди 5 години

Ако Мадуро беше диктатор, тоз Убавец отдавна да е виснал на въжето. Мадуро действа според закона и в един момент ще го арестува. Ако съда реши и в затвора ще го прати. Въпрос към българските псевдодемократи: Какво ли би се случило ако в Германия някой/я от АзГ се обяви за Канцлер и Русия, Китай и десетина други държави го/я признаят?

42

ПЕНКО

преди 5 години

"ХИЛЯДИ ГО ПОСРЕЩНАХА В КАРАКАС " !?!? АМИ КОИ СА ДРУГИТЕ МИЛИОНИ ,КОИТО НЕ ГО ПОСРЕЩНАХА ??? А ПРОЦЕДУРАТА Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНА... : ПРИЗОВКА ОТ ПРОКУРАТУРАТА ---НЕЯВЯВАНЕ --- ИСКАНЕ ЗА СВАЛЯНЕ НА ДЕПУТАТСКИЯ МУ ИМУНИТЕТ -- ИМА- НЯМА СВАЛЯНЕ НА"ИМУНИТЕТА ": ---...ЗАКЛЕЙМЯВАНЕ ОТ ТЕЗИ ,КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С НАМЕСАТА НА САЩ ЧРЕЗ "ЦРУ ГО.ВНАЙДО " !!!!!!!!!!!!??????????!!!!!!

fallback