Младен Маринов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Във връзка с новината, че в България е задържан един от най-издирваните испански наркотрафиканти, вътрешният министър Младен Маринов каза, че случаят показва каква е „силата на европейските механизми за противодействие на престъпността“.

Сигналът за него е получен на 12 февруари пред европейската мрежа за активно издирване на бегълци. „Незабавно е направена организация от колегите във Варна… Реално задържането а станало на 17 февруари, като на 26-и е изправен пред Окръжен съд Варна, който е разрешил предаването му на испанските власти. Надяваме се това да се осъществи на 13 март“, каза министърът пред БНР.

Oще по темата

На базата на начина на издирване и подадена информация, че лицето възнамерява да напусне ЕС и да се укрие в трета страна, Младенов допусна, че задържаният има „сериозен ранг“ в наркотрафика.

„Ползваме се с доверие пред всички партньори и оправдаваме това доверие с тези незабавни действия. При всеки един такъв сигнал се действа незабавно“, каза още той коментирайки случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

МИТ

преди 5 години

До Бай ГаньоБратя Галеви на се на територията на Европейския съюз. До Анонимен 2В България не е извършил престъпление.След получен сигнал по споменатите механизми е задържан и предстои да бъде екстрадиран в държавата, в която е обвиняем за извършени престъпления. Кое не е ясно?

9

Помнещ

преди 5 години

В някои разграбени държави ,ако не си наясно младеж,мафиотите от голям ранг ставаха Главни секретари до момента ,в който криминалните им досиета ставаха чисти,като изворна вода.

8

Анонимен

преди 5 години

Той и шафьорина на мето не е безобиден, но защо не е в затвора, никой не може да каже.

fallback