Снимка: архив, Reuters
fallback

Румънските власти разследват италиански гражданин, който се представял за пластичен хирург в клиника в района на Букурещ, предаде Аджерпрес.

Лекарската колегия заяви вчера, че не е издавала лиценз за практика на Матео Полити, който се представял също като Матю Мод.

Румънските здравни власти казаха, че са издали разрешително за работа на Полити, след като представил фалшива диплома, според която се е квалифицирал като лекар в Косово.

В. "Либертатя" посочва, че медицинска сестра се усъмнила в него, след като казал, че не знае как да си измие ръцете правилно.

Италиански медии съобщиха през 2011 г., че Полити е получил условна присъда от 18 месеца за това, че се представял за лекар, без да има лиценз.

Няма информация дали пациенти са пострадали в резултат на негови операции.

Медиафакс посочва, че 38-годишният мним лекар бил заловен днес при опит да напусне страната, представяйки на границата италиански паспорт. Той пътувал с влак в посока към Будапеща.

Полити, който бил учил само до осми клас, оперирал в няколко частни клиники в Румъния. Той е издирван от румънските власти по дело за измами, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Киро Кюмюря

преди 5 години

E,малко по безобидно за здравето на хората, за сметка на много кинти, ние пък си имаме Калинка, също и Харизанов, А. Тодоров, някакъв измислен подмазвач-артист от ст.газора...Биков също...

16

ha ha ha

преди 5 години

това може да се случи само в румъния ха ха ха

15

Анонимен

преди 5 години

Доказателство, че когато човек е добър в нещо, не му траова виши...

fallback