Снимка: Reuters
fallback

Правителството в Лондон е започнало "сериозна работа" по възможността Великобритания да остане в постоянен митнически съюз с ЕС като начин за спасяване на сделката за Брекзит, съобщава в. "Индипендънт".

Oще по темата
Подготовката е в ход на високо равнище под натиска на няколко министри от кабинета, които настояват премиерът Тереза Мей да се съгласи с идеята за митническия съюз, за да склони лейбъристките депутати да подкрепят договорената от нея сделка, пише вестникът.

"Сериозно се работи по митнически съюз. Трябва да сме подготвени, ако политическата ситуация се развие в тази посока", заявява анонимен източник, цитиран от изданието.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин иска Обединеното кралство да бъде в постоянен митнически съюз с ЕС след Брекзит, докато Мей досега бе против, казвайки, че това ще пречи на способността на Великобритания да сключва независими търговски споразумения по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

Няма да стане! Ще излязат бед сделка и това ще е най-доброто за Англия!

19

Joko

преди 5 години

Великобритания велко се ос ра ! Сега си търси тоалетна хартия !

18

Анонимен

преди 5 години

Всичко опира до договорите за търговия със САЩ. Тръмп иска митнически съюз и обща икономика с страните от бившата Британска империя, които да се противопоставят на Европейските и Азиатските икономики. Причината е че свобдната конкуренция убива Амриканската икономика. Докато Англия е в ЕС, това няма как да стане. Това е стремеж за нова колониална епоха. А театърът по телевизията е за такива будали които гласуват.

fallback