Снимка: Интерпол

Стайко Стайков се е прибрал снощи с такси между 20 и 21 ч, след това лекар го е прегледал в дома му, а сутринта е отишъл в "Пирогов", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг за мистериозния случай с отвличането на сина на Миню Стайков.

Преди да бъде откаран с таксито е бил на друг адрес, пише "24 часа".

Разследващите все още не могат да го разпитат, защото здравословното му състояние не позволява това.

Има рана на главата, която е зашита, синини и охлузвания по тялото.

Още по темата

Прокурорът по разследването срещу Стайкови Ангел Кънев каза, че преди сигнала за отвличането на Стайко Стайков с него се свързал адвокатът му и е заявил, че той ще се предаде в сградата на прокуратурата.

До този момент не е имало данни за отвличане.

Днес преди обед стана ясно, че издирваният от Интерпол Стайков е бил отвлечен, пребит и захвърлен край София. Той беше приет в "Пирогов" с много травми по тялото.

Припомняме ви, че бащата на Стайко е в ареста от септември по разследване на прокуратурата и ГДБОП за производство на нелегални цигари, пране на пари и данъчни престъпления. Тогава Стайко Стайков не беше открит и го обявиха за издирване в Интерпол.

Стайков-младши беше свързан с операция "Захарно петле", проведена в средата на декември 2012 година. Получатели на стоката били дружества от типа "буфер", които избягвали плащането на данъци, след като декларирали фиктивни сделки с неизяснен характер от фирми на типа "липсващ търговец".

След това дружествата реализирали захарта на цена, много по-ниска от пазарната. Така групата избягвала плащането на дължимия ДДС и ощетила държавния бюджет с около 2 500 000 лв. от февруари до декември, твърдят от Темида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase