fallback


Плувецът Антъни Иванов не спира да покорява върхове, а само през 2018 г. стигна до финали на европейско и световно първенство на 200 метра бътерфлай. В коронната си дисциплина на двата шампионата той стана осми.

"Последните години са наистина много успешни за мен, както и за цялото българско плуване. Тази беше най-успешната за мен, много съм доволен от представянето ми на световното първенство. Не мисля, че имаше какво повече да направя, това беше максимумът, който можех да дам", сподели най-добрият ни плувец пред Bulgaria ON AIR.

Антъни Иванов направи нещо феноменално на световното по плуване, подобрявайки 7 рекорда от 6 старта. И отчете, че е допусната грешка във финала на европейското първенство, която по думите му не е била от нетрениране и липсва на подготовка.

"Плуването е най-трудният за класиране напред спорт. В другите спортове е доста по-лесно да си в призовата тройка. На успехите на българското плуване трябва да се гледа доста по-различно", коментира той.

200 метра бътерфлай е коронната дисциплина на Антъни Иванов, тъй като е израснал, гледайки и учейки се от легендарния Майкъл Фелпс.

"200 метра са ми най-добрата дисциплина, защото съм много издръжлив и достатъчно трениран, а още не съм толкова развит за 50 и за 100 метра", уточни плувецът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Цецо

преди 5 години

По-скоро това момче трябваше да спечели "приза" спортист на годината, а не Тайбе Юсеин. Плуването е доста по-конкурентен и светски спорт от женската борба, но времето ще покаже. Също така български представител във финали на големи форуми не е имало от край време...

9

Анонимен

преди 5 години

Браво Антъни!Продължавай в същият дух!Успехът се гради с постоянен труд и дисциплина, а не със завистливи коментари под статиите.

8

ВЪПРОС

преди 5 години

През 2018 е имало Европейско и Световно по плуване ?За пръв път чувам и за първи път виждам този човек ?Да не е любимец на Кралев и да му плаща като на Григор Димитров по 1 милион долара годишно да се разхожда по света , за сметка на Данъците ни ?

fallback