Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Европарламентът предложи нова стратегия в борбата с тероризма. Дипломатът Симеон Николов обаче не смята, че мерките ще дадат резултат, тъй като в ЕС се работи много бавно.
Oще по темата


"Все по-голям става броят на предотвратените атентати от специалните служби. За съжаление, чиновниците вземат решения, от които няма много полза. Работят изключително бавно. Много бавно стават нещата в ЕС", посочи той пред Bulgaria ON AIR и добави, че сегашният пик на тероризма ще трае около 15 години.

Запитан за унищожаването на терористичната групировка "Ислямска държава", гостът в предаването "Денят ON AIR" отбеляза, че ИДИЛ е идеология. Той се позова на данни от Кралския колеж в Лондон, Пентагона и ООН, че ИДИЛ се превръща в международна нелегална организация. В информацията се съобщава за над 41 хил. терористи от ИДИЛ, които са пръснати в над 80 страни.

Симеон Николов посочи още, че след териториалното отстъпление на "Ислямска държава" се възражда "Ал Кайда".

"Увеличава се броят на завръщащите се джихадисти от Близкия Изток в Европа", настоя дипломатът. И подчерта опасността на радикализация в Европа, като според него процесът не може да бъде спрян, защото "нещата са изпуснати".

Симеон Николов акцентира и върху отстъплението на християнството на Стария континент, давайки пример с Великобритания. По думите му на Острова има 400 новооткрити джамии и 500 закрити църкви.

"Това ще доведе до повече радикализация", убеден е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Факт

преди 5 години

Има много лесен и ефективен начин за справяне с проблема-лишаване от европейско гражданство на всички подривни елементи,както и на семействата им,ако не ги издадат!Фактически това е най-болното им място!Естествено,това няма да стане,защото и ислямската инвазия в Европа,и терорът са инспирирани от службите на САЩ,Англия и разбира се Израел!Каква е целта?Съсипване на бялото население и довеждането му до състояние на робство!Гледайте филма "Шоковата доктрина" и ще разберете истината!

17

В основата за жените

преди 5 години

Мюсюлманите са против феминизма и огромните права давани на жените! За това и много мъже охотно приемат исляма. В тази религия жените си знаят мястото - под чембера и не им се дава възможност да виреят.

16

гост

преди 5 години

до 4 панчо ,точно ти който си сред тях няма даги видиш ,отстрани се вижда наи добре,няма и да разбереш кога ще ти свалят главата от рамете ходещия много и разбиращ безработен умник

fallback