Снимка: Twitter
fallback

Шериф Шекат е 29-годишният мъж, когото френските власти издирват за терористичния акт в Страсбург. Снощи Шекат откри стрелба по Коледния базар в Страсбург, уби трима души и рани 12.

Властите казват, че заподозреният е бил познат на разузнаването като потенциален риск за сигурността и преди снощните събития.

Предполага се, че Шекат е избягал с такси след стрелбата снощи. Бил е ранен от военни, реагирали на стрелбата в центъра на града.

Oще по темата

Над 350 души продължават да издирват стрелеца.

Шериф Шекат е бил роден в Страсбург, но е от марокански произход. Имал е криминално досие, предава британският "Standard". Бил е под наблюдение по подозрения, че се е радикализирал.

Мотив за снощната стрелба не е известен, но френските власти започнаха разследване за терористичен акт и вдигнаха нивото на тревога.

Във Франция в списъка на заподозрени в риск са 26 000 души, те влизат в т. нар. "Фиш S".

От тях за 10 000 души се вярва, че са се радикализирали, в салафистки джамии в страната или в чужбина.

Франция продължава да е с висока степен на тревога след атаките от 2015 и 2016, когато бяха убити повече от 200 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

167

Анонимен

преди 5 години

Абе, джурналист п.рост! 350 търсят киларА!!! Е.аси как немго научохте тоя пълен и непълен плен, неграмотници такива!!! Пълен член е само кигато е подлог, не вдявате ли с тея прости глави !!! Търсят КОГО-как може да е подлог, ако не може да се пита КОЙ и да се заместо с ТОЙ....

166

Питанчев

преди 5 години

А защо потенциално опасните не ги изхвърлят от страната ? Или чакат *** да излезе на някой базар / коледен / да си се нагърми докато свърши патроните или да ръчка случайни граждани докато му се изхаби ножчето и чак след като уморен и доволен седне някъде да си почине да отидат и да го заведат на някое топло и уютно местенце с вкусна храна и безплатна кабелна телевизия .

165

Боко

преди 5 години

БСП са виновни и тези които 25 години ни управляваха

fallback