Снимка: istock
fallback
Продукти:
 
1 шаран или друга ваша любима риба
половин кисела зелка или една по-малка
1 чаена чаша ориз
50 мл зехтин
2 дафинови листа
сол, черен пипер
 
Приготвяне:
 
Нарежете зелето и го задушете в тенджера в малко мазнина. Когато поомекне добавете ориза, черен пипер, дафинов лист и малко вода. Когато оризът е почти готов, изсипете сместа в тавичка. Върху нея сложете предварително добре измития и почистен шаран.
 
Капнете няколко капки зехтин върху рибата, поръсете и малко сол и черен пипер и ако е необходимо, долейте малко вода. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност на рибата.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Шаран с ориз

преди 5 години

До Анонимензвучи гадно. Впрочем народите, които наистина разбират от готвене предварително го мариноват с оцет. Така и миризмата се маха, и костите се стопяват. Да не забравяме, че в Китай ядат шаран и също като нас имат празници, където той е традиционно ястие; обаче го ядат с пръчици и не чоплят кости.

1

Анонимен

преди 5 години

Шаранът е дънна риба и мирише,затова се поставя в смес от вода и малко лимонов сок за известно време,преди да се сготви,а шарана е най-вкусен когато е нарязан на парчета,овалян в брашно и опържен до златисто-меден цвят.

fallback