Снимка: pexels
fallback

Когато искаме да отслабнем смятаме, че намаляването на количеството приети калории ще ни спаси от излишните килограми. Тази широко разпространена заблуда дава краткотраен резултат. Веднага щом отпуснем юздите и си позволим да хапнем малко повече, йо-йо ефектът ни връхлита с всичка сила. В много случаи дори трупаме още повече килограми, отколкото преди диетата.

За да отслабнете и да успеете да поддържате здравословното си тегло е необходимо не да гладувате, да се лишавате от хранения или да редуцирате приема на калории до минимум, така че да изтощите организма си и да го накарате да превключи на авариен режим, а да ядете.

Консумацията на определени храни, имащи свойството да изгарят повече калории, помага в отслабването без мъчителен глад и лишения.

Кои са тези изгарящи мазнините храни, вижте в следващите редове.

Хумус

Хумусът се прави от нахут, зехтин и сусамов тахан – все полезни съставки, които имат свойството да намаляват обиколката на талията. Хапвайте хумус по-често за изгаряне на излишните мазнини.

Киноа

Киноата, както повечето пълнозърнести култури наред с кафявия ориз, имат свойството да ускоряват процеса на изгаряне на калории и освобождаването на енергия. Бавната обработка на тези храни създава усещане за ситост в продължение на часове. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Vencislav

преди 5 години

На тия, кой им дава да пишат, още в началото почва простотията, препоръките за хранителен режим не са за всеки, има си цяла истинска наука, а не детокс сиропи и т.н.Плюс това диета се прави според целите и здравето на индивида. Но за обща насока, 3-4 хранения на ден, цели храни, достатъчно вода, без junkfood и някакво движение, за да ви държи от лек до умерен калориен дефицит и готово. Вече за хора, който гонят други резултати и методиката се променя.

11

Радо

преди 5 години

Калорииния дефицит топи мазнини, нищо друго!

10

младен

преди 5 години

Нема такива глупусти. Адски сте про...

fallback