Снимка: архив Reuters
fallback

Тази сутрин издирваният за боя над полицаи в Мъглиж е бил задържан.

Той се е явил в полицейското управление на Казанлък, придружен с адвоката си, съобщи старши комисар Георги Хаджиев, директор на МВР - Стара загора, цитиран от БТА.

Нападателят на полицая от вчера е 23-годишен жител на квартала. Задържан е за 24 часа.

Трима души са задържани в ареста, като двама от тях са с криминално досие и излежани присъди. Предстои да бъдат разпитани. Ще се иска задържането им за 72 часа.

Oще по темата

Припомняме, че тримата бяха задържани след като беше подаден сигнал за незаконни състезания с каруци. При опити на полицията да изясни ситуацията екипите на МВР бяха нападнати от ромите.

Заради инцидента младежи на 23 и 22 години загинаха на пътя Стара Загора-Казанлък и една от версиите за катастрофата е каруца без светлини, която се е движила по главния път през нощта, за да участва в незаконната гонка.

Днес е погребението им в Казанлък, където вчера беше обявен ден на траур.

Над 10 са актовете, направени от инспектори за използването на незаконни каруци в ромския квартал, но нито един от тях не е платен. Само на един нарушител са направени 4 акта, каза за БТА д-р Душо Гавазов, замесник-кмет на Общината.

По официални данни в квартала, който се намира на границата на подбалканския път София- Бургас, живеят 870 жители. По неофициални данни са близо 1200 и в разликата са и тези, които обикновено стават инициатори за инциденти, коментира пред БТА д-р Гавазов.

В момента обстановката в населеното място е спокойна, нормален е достъпът до общинските учреждения, училище и детски заведения, каза зам.-кметът на Община Мъглиж.

Продължава засиленото полицейско присъствие в подбалканската община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 5 години

До Пламен Василев 26В Белене унищожаваха БЪЛГАРИ а не роми! Ама сега нещата са се обърнали и всеки си плаща според причинно следствения модел. От Природата никой не се е измъкнал ако ще да е бил най близкия *** на Тато и неговото гнило семе!

32

Анонимен

преди 5 години

Бъдещето на булгария: цветно, леко тъмно до кафяво ***, със сини оттенъци. Състояние:Плачевно, агресивно, с изблици на гняв и омраза към друг по цивилизован етнос.Образованост: Неграмотни и полуграмотни клонящи към пещерни наченки на образованост. Бит и култура:Кражби, паразитизъм, помощи, силна денонощна и предимно нощна музика, сватби по три дена и три нощи. Демография: некотролируемо руене. Да ни е честито светлото ни бъдеще!

31

Пламен Василев

преди 5 години

Аз съм убеден, Че ако нясой от нас Българите нападнем полицай , В полицията ще ни прибият като куче. А защо Ромите не ги бият- Аз мисля защото са от Електората на ГЕРБ. И затова имат тази смелост и да бият полицай, и да ни убиват, и да ни изнасилват жените и деца та ни, . Просто имат голяма подкрепа на ГЕРБ.

fallback