Снимка: Twitter
fallback

По време на аукциона Christie's в Ню Йорк за първи път бе продадена картина, създадена от изкуствен интелект.

"Портретът на Едмънд Белъм" отиде при новия си собственик срещу рекордно високата цена от 435,5 хиляди долара, при прогнозирана 7-10 хиляди, съобщиха от сайта на аукциона.

Oще по темата

Алгоритъмът на изкуствения интелект, който създаде картината, е създаден от френски студенти.

Те са решили да кръстят творението си Obvious – Очевиден.

Творецът без душа, но с чувство към изкуството, е направил проучване на 15 хиляди картини, рисувани в периода XIV и XX век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

То и зъболекарят ми, не може да рисува или пише четлива (защото бяхме съученици и съм наясно с твоческите му способности), ама да ти кажа, като ме заболи зъб, направо летя при него и ни картини, ни музики са ми в главата.

8

Анонимен

преди 5 години

До 6[ТОВА НЕ СТРУВА И 10 ЕВРО!!]посочи ми поне една разумна, обективна причина, поради която трябва да видя някаква форма на "ценност" в тази "картина", която "ценност" да ме накара да дам и 5 лева за нея?

7

Анонимен

преди 5 години

[Алгоритъмът на изкуствения интелект, който създаде картината, е създаден от френски студенти.Творецът без душа, но с чувство към изкуството, е направил проучване на 15 хиляди картини, рисувани в периода XIV и XX век]писах аз оня ден, че всичкото "е-ентелект" стъпва на "монте карло" и , че "базата данни" е от гугъла

fallback