Снимка: Архив, Reuters
fallback

Френският президент Еманюел Макрон предупреди саудитския крал Салман, че Франция, в координация със свои партньори, може да предприеме действия срещу виновниците за убийството на журналиста Джамал Кашоги, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Oще по темата

Макрон е изразил дълбокото си възмущение в телефонен разговор с крал Салман, съобщи Елисейският дворец, добавяйки, че президентът е поискал обстоятелствата около смъртта на Кашоги да бъдат разкрити напълно.

Двамата лидери са обсъдили също ситуацията в Йемен и Сирия. /МИГ/

Британският премиер Тереза Мей пък е казала на краля на Саудитска Арабия, че обяснението на неговата страна за смъртта на журналиста Джамал Кашоги не звучи достоверно, съобщи "Даунинг стрийт 10" след телефонен разговор между Тереза Мей и крал Салман.

"Премиерът заяви, че сегашното обяснение не заслужава доверие, така че се запазва спешната необходимост да се установи точно какво се е случило. Тя настоятелно призова Саудитска Арабия да сътрудничи с турското разследване и да осигури прозрачност за резултатите. Важно е всички факти да бъдат установени", заяви говорител на Мей, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ахам

преди 5 години

Просто имитират някаква дейност и поради факта, че реални санкции няма да има, правят като вятъра.Всеки ден "независимите" медии ни уведомяват как западните лидери се възмущават и т.н., но всичко ще е само приказки за няколко дни, докато отшуми и се забрави случая.Гледат и чакат САЩ, но последните няма да предприемат нищо, защото СА им трябва. Първо заради нефта и второ заради 300-400 млрд.$ сделки.Така че запада ще вдига малко шум и ще млъкне.

14

баба мара

преди 5 години

за скрипал се организирахте много бьрзо уби-ци а сега се размотавате докатоотмине бурята господ ще ви накаже подобаващо

13

Ebam-baba

преди 5 години

Ahahahahahhhaaaa.... abe i ovoj Makronco nesto kaza.....

fallback