Снимка: архив, Reuters
fallback

КНДР намира опора в собствените си сили, затова ще оцелее макар и след още сто години международни санкции. Това пише в редакционна статия печатният орган на Корейската трудова партия в. "Нодон синмун", предаде ТАСС.

Изданието остро критикува санкционния натиск върху КНДР от страна на САЩ. "Враговете наложиха на страната ни убийствена блокада, след като се провалиха отчаяните им опити да я задушат с военна сила", подчертават авторите.

"Обаче няма значение колко ще траят санкциите - още десет или сто години. Ще преодолеем всички трудности, ще станем най-силната държава на света и социалистически рай на Земята", уверява вестникът.

В тази връзка "Нодон синмун" призовава гражданите на Северна Корея да полагат усилия за осигуряване на икономически растеж, като развиват собствени технологии и производство, за да станат санкциите напразни.

На 10 октомври в Москва разговаряха заместник-външни министри от Русия, Китай и Северна Корея, които се обявиха за преразглеждане на санкциите срещу Пхенян от Съвета за сигурност на ООН, припомня ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 5 години

Браво Корея само така, дръжте фронта.

35

Анонимен

преди 5 години

Рай, бе бате, рай! Почти като в Куба и за това всяка година има убити по границите опитващите се да избягат от рая! Точно както в Куба редовно хранят акулите в опит да стигнат до Маями. Ама иначе е рай, а оттатък (съответно Ю. Корея и САЩ) е лошо.

34

Анонимен

преди 5 години

Мдаааа, колко познато! Някога и ние щяхме да ставаме социалистически рай и от чешмите щеше да тече мед и мляко, ама нещо защо ли не се получи? :)) Такъв рай построихме, че 100 години няма да ни стигнат да се оправим с последиците от строежа му!

fallback