Снимка: Facebook

Адвокат Димитър Марковски коментира пред Bulgaria ON AIR информацията за задържания Северин Красимиров, обвинен задочно у нас в убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

21-годишният мъж бе арестуван снощи в Германия, криминално проявен е и е задържан при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Очаква се да бъде екстрадиран у нас.

Още по темата

"Не бива да се бърза. Трябва много внимателно да се проверят доказателствата. Този комплекс от доказателства трябва много внимателно да се преценят", настоя Марковски.

Адвокатът беше категоричен, че разследващите и криминалистите трябва да свършат много добра работа по разплитането на убийството на журналистката от Русе.

"Наслагването и събирането на доказателства, техният брой, са гаранция за достоверност и изпълняване на закона едно обвинение, една присъда да бъдат несъмнено доказани", обясни още адвокатът.

Димитър Марковски коментира и делото срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Преди дни в съда показания даде строителният предприемач Александър Ваклин, който подаде сигнал, че е бил изнудван и именно след него се стигна до ареста на Иванчева. Адвокат Марковски каза, че не е изненадан от показанията на Ваклин.

"По-скоро се потвърди тази неубедителност и колебливост, която всички видяха в съдебната зала. Практически той не е имал никакви контакти с Десислава Иванчева и Биляна Петрова, извън една единствена проведена официална среща на територията на община Младост", подчерта Адвокат Марковски.

По думите му е напълно нелогично в тази ситуация да му искат пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase