Снимкa: Facebook
fallback

Румънският гражданин, който бе задържан в рамките на продължаващото разследване на убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, ще бъде освободен, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град старши комисар Теодор Атанасов.

Румънецът с украински произход бе задържан за евентуална съпричастност към убийството на 30-годишната жена.

Стана ясно и че полицията разполага със свидетелски показания за убийството на Виктория Маринова, съобщи "24часа". По тях се работи повече от активно.

Oще по темата

Според показанията Виктория е била изнасилвана около час. Убита е между 12:30 и 13:30 часа.
 
30-годишната Виктория Маринова, която е била административен директор и водещ на предаване в местна телевизия в Русе, бе намерена мъртва в обрасло с растителност място до алея край Дунав в събота следобед. Тя е била изнасилена и жестоко убита.

Лицето на жената е обезобразено, показало съдебномедицинското изследване.

По случая с убийството на място продължава да работи специално сформиран щаб, в който участват шефът на ГДБОП, представители на Върховната касационна прокуратура и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Продължава разследването на престъплението. От полицията и в последните дни неколкократно посочиха, че нито една версия не се изключва до опровергаването ѝ от категорични доказателства.

“Проверява се съпричастността на множество лица към престъплението, каза шефът на полицията в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

“Всичко, което е необходимо да се направи, се прави”, каза той в отговор на въпрос дали румънските служби ни съдействат.

Около 16 ч вчера към щаба се присъедини Румяна Арнаудова, говорителка на главния прокурор.

Във връзка с разследването полицията в Русе обяви телефон за сигналиот граждани.

Хората, които разполагат с информация, свързана с извършеното тежко престъпление, могат да позвънят на 0889-562 407.

Районът на местопрестъплението все още е отцепен. Това на практика прави невъзможно изпълнението на идеята на някои русенци, които смятаха да правят допълнително претърсване на местопрестъплението, водени от желанието да подпомогнат полицията. Целта бе да се издирят евентуално пропуснати при извършения от полицията оглед следи или улики, които биха могли да подпомогнат разследването.

Смъртта на младата Виктория Маринова шокира Русе. Хиляди местни жители се събраха в понеделник вечерта пред Паметника на свободата в центъра на града. Те запалиха свещички по монумента пред поставената на него снимка на Вики и застанаха на мълчаливо бдение.

В същото време на сайта на телевизия TVN бе издигнат призив към русенци да проявят търпение, да изчакат резултатите от разследването и да не пречат на работата на полицията.

“От името на семейството на Виктория и на нейните колеги ви умоляваме да имате още малко търпение. Вярваме, че полицията е на финалната права да разкрие извършителя", зоват колегите й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

Анонимен

преди 5 години

Като се жените-подписвайте предбрачни договори!

216

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 234Щото е било събота, следобед. за да се разхождаш график ли трябва?

215

Анонимен

преди 5 години

С такива имена, живеещ в ромската махала... този не ми изглежда да е турчин. Не го вярвам.

fallback