Снимка: Reuters

Полицията проверява украинец с румънски паспорт за евентуална съпричастност към убийството на 30-годишната Виктория Маринова от Русе, коментира за БТА директорът на областната дирекция на МВР в крайдунавския град старши комисар Теодор Атанасов.

Още по темата

Той обясни, че продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия за откриването на убиеца, а с въпросния мъж се беседва.

По думите на Атанасов се проверяват хора, склонни към извършването на такива престъпления.

Тялото на Виктория Маринова, административен директор на TVN и водеща на предаване, беше открито в ранния следобед на 6 октомври в обрасла с растителност зона край брега на Дунав.

На няколко метра от него бяха намерени и вещи на жертвата.

Сигналът за жестокото брутално убийство на 30-годишната Виктория Маринова, беше подаден в събота в 14:18 ч. на телефон 112 от случайно преминаващ гражданин. Тялото ѝ беше открито в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе.

Виктория Маринова е била жестоко пребита и изнасилена, а след това е била задушена.

На мястото е имало много ДНК, което според разследващите говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец.

Криминалисти проверяват дали бившата моделка е станала жертва на изнасилвач, който освен, че се гаврил с нея и я ограбил.Нищи се и версията, че тя е била нападната от човек, засегнат от работата й като журналист. Не е изключено и убийството да е извършено по мотиви, свързани с личния й живот.

Според главния прокурор Сотир Цацаров действията на престъпника, посегнал на жената, са изключително брутални и жестоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase