fallback

Прогнозите за бъдещето на канцлера Ангела Меркел са водеща тема в германските медии днес, след като неин приближен бе свален след гласуване от ключов парламентарен пост, предаде ДПА.

Oще по темата

В акт на неподчинение членовете на парламентарната група на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел отстраниха своя шеф Фолкер Каудер.

По този повод таблоидът "Билд" обявява днес на електронната си страница: "Идва краят на ерата на Меркел".

Изданието цитира политолог, според когото "това бе най-тежкият ден за канцлера". Изданието си задава въпроса дали Ангела Меркел ще остане задълго на поста си.

Меркел подкрепяше Каудер, "докато не стана прекалено късно", пише в обширен коментар по-умереният всекидневник "Франкфуртер алгемайне". Този вот "ускори нейната загуба на авторитет", се казва в текста.

Много вестници се съсредоточават върху факта, че Меркел е подкрепяла докрай своя приятел Каудер, но не е успяла.

"Това не е нищо друго освен признак за смяна на епохите. Меркел пропусна шанса да се отдръпне (с подкрепата си за Каудер) и стабилният преход вече не е възможен за нея", констатира главният коментатор на "Велт" Жак Шустер.

В опит на ХДС да омаловажи персоналната промяна приемникът на Каудер на парламентарния пост Ралф Бринкхаус заяви, че това "не е голяма драма".

Пред тв канал Цет Де Еф той окачестви ротацията като "подсилване на правителството и консервативния блок" в Бундестага и назова "нелепи" призивите на опозиционната Свободна демократическа партия за вот на недоверие към канцлера. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

България ЕС НАТО

преди 5 години

в Европа живеят умни хора които си вадят поука от всяка грешка така че очаквайте още по силен Европейски съюз за щастие в който сме и ние

22

Анонимен

преди 5 години

Края на Меркел е дошъл. Германците са непонятни за нас българите, и сега ще си сърбат попарата. Европейският съюз, който така притеснява хората ще се разпадне. До 10 години и ще се разпадне от само себе си. Това едни да диктуват на други никой не го иска. В Брюксел има 50-60 хиляди чиновници със колосални заплати, и още толкова с много високи заплати. Кой ще го трае безконечно това.

21

Европейският съюз

преди 5 години

Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо и демократично постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Благодарение на него в Европа вече никога няма да има войни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.

fallback