Снимка: БТА

Германското правителство обяви днес, че ще смени шефа на Федералната служба за защита на конституцията (контраразузнаването) Ханс-Георг Маасен, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

След като напусне ФСЗК Маасен, който беше обвинен, че крие симпатии към крайната десница, ще стане високопоставен служител в министерството на вътрешните работи, се допълва в изявление на правителството.

По-рано днес канцлерът Ангела Меркел и лидерите от управляващата коалиция се срещнаха, за да решат бъдещето на Маасен, след като той постави под съмнение автентичността на видеозапис, на който крайнодесни преследват мигранти по улиците на Кемниц.

Германската социалдемократическа партия и някои в партията на Меркел призоваваха Маасен да бъде уволнен, защото бил омаловажил крайнодясното насилие в Кемниц, отбелязва Асошиейтед прес.

Маасен беше критикуван и за предполагаеми неуместни контакти с представители на противопоставящата се на имиграцията партия "Алтернатива за Германия", което той отрича.

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 години

Само ще ви кажа.....Така че няма да се учудя записът са е манипулиран

24

Анонимен

преди 3 години

Само ще ви кажа, че в Германия ситуацията относно омаловажаваето на истината, когато се защитават нечии интереси - в случая политика са на Меркел, са на същото ниво както в България, когато се налага да се брани управлението. Мснипулстивни и неточни новини. Пример - за турския гражданин от Германия, който бе задържан във Варна и предстои да бъде екстрадиран в Турция, медиите казват че е задържан в Турция при почивка. За българската *** убита от мигрант, изобщо не се споменава.

23

ГДР

преди 3 години

По-лошо от комунист е стар комунист на нова длъжност, сложен там напълно демократично с фалшиви избори.И Хонекер все с болшинство го избираха, докато народът не излезе на улицата.