Снимка: БТА
fallback

Президентите на САЩ и на Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон обсъдиха въпроси, свързани с международната сигурност, в това число и ситуацията в Сирия, а също и търговията между САЩ и ЕС, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на Белия дом, публикувано след срещата на двамата лидери.

Сред обсъжданите теми е била и тази за противопоставянето на заплахите от страна на Иран, а също така и тази за създаването на справедливи условия за търговия между САЩ и ЕС. Двамата лидери са обсъждали и плановете на Тръмп да посети през ноември Париж и да присъства на церемонии, посветени на столетието от края на Първата световна война. Двамата президенти са потвърдили своята привързаност към тясната координация на действията за противопоставяне на глобалните предизвикателства, се казва в съобщението на Белия дом, пише БТА.

Oще по темата

Тръмп и Макрон са в Ню Йорк за сесията на Общото събрание на ООН. Срещата между тях се състоя в голям хотел в Манхатън, допълва Франс прес. Тя е продължила час и по време на нея двамата президенти са се опитали да постигнат съгласие по пораждащи разногласие въпроси между САЩ и Франция, пояснява източник от Елисейския дворец.

В срещата участваха и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и топ дипломатите на двете страни. Тръмп и Макрон на два пъти си стиснаха ръце пред камерите в началото на разговорите.

Тук сме, за да постигнем резултати, каза Макрон, визирайки общата сигурност, борбата с тероризма и Близкия изток.

Според хора от антуража на Макрон има разногласия между Париж и Вашингтон по определени теми, но те са по-скоро разногласия по подхода и методите, отколкото по целите. Те допълват, че за разлика от миналата година тази година няма нови поводи за конфронтация между двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ПЕНКО

преди 5 години

ЗАБРАВИХТЕ КАК ПРЕДИШЕН ФРЕНСКИ- ПРЕЗИ-ЛИЗЪР / СТРЕЛЯЙКИ СРЕЩУ ЛИБИЯ-КАДАФИЧНАТА/ СЕ МОЛЕШЕ НА САЩ : " ДАЙТЕ НИ ОЩЕ РАКЕТИ ...НИЕ НАШИТЕ ГИ СВЪРШИХМЕ "!!! НАКРАЯ СЕ ЧУДИМ -ЗАЩО ИМА "ТЕРОРИЗАМ-ДЖИХАДИЗЪМ" ??? ТОВА ,КОЕТО ПРАВЯТ ТЪПИТЕ "ДЖИХАДИ " НЕ Е ТЕРОРИЗЪМ !!! ТЕРОРИЗЪМ Е ДА УБИВАШ ДЕЦАТА НА ВРАЖЕСКАТА ДЪРЖАВА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ СЪС СНАЙПЕР ОТ КИЛОМЕТЪР -В ИКОНОМИЧЕСКИ ЗОНИ ...А И ДРУГИ СПОСОБИ ИМА !?!?!?!?

13

Анонимен

преди 5 години

Русский спецназ захватил у боевиков в Сирии их золотой запас.На днях в Идлибе русский спецназ провел операцию по изъятию у боевиков 22 тонн золота и $3 млрд.

12

Д0 10

преди 5 години

Радев в Русия беше по смешен и жалък.

fallback