Снимка: Pixabay
fallback

Индийската полиция арестува вчера католическия епископ Франко Мулакал, който ръководи диоцеза на Джаландхар, след като той бе обвинен от монахиня от южния индийски щат Керала, че я е изнасилвал в продължение на две години, съобщи Асошиейтед прес.

Oще по темата

През юни монахинята подала оплакване в полицията, че между 2014 и 2016 г. епископът я е изнасилвал. Той отрича и казва, че монахинята му била сърдита, защото й наложил дисциплинарно наказание, предаде БТА.

За ареста на епископа бе съобщено, след като от четири дни полицията в град Кочи го разпитва по случая. От две седмици десетки монахини, активисти, студенти и правозащитници протестират пред съда в Кочи, настоявайки Мулакал да бъде изправен пред съда.

Монахинята заяви, че е била принудена да се се обърне към полицията, защото църковните власти не са реагирали на нейните оплаквания.

Вчера Светият престол временно освободи Малакал от пастирските му задължения като ръководител на диоцеза на Джаландхар. Предстои съдия да реши кога епископът да бъде официално обвинен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Сега спокойно пак ще се спуснем в бездните на неземнара тъпотия.Това не е било изнасилване човека просто е бил друсан и е помислил монахинята за една от девиците дето им я е обещал Аллах жалко че монахинята не е имала нож да го прати точно при Аллах.А защо защото в наши дни духовността не живее в църквата там живее само тарикатския материализъм и политическия интерес, а защо са педофили те не стават там такива, а такива влизат именно с цел да си задоеолят прикрито нагона.

13

И аз Анонимен ...

преди 5 години

До АнонименЧакай да обобщим. Значи, папството забранява на своите подчинени да се оженят законно за любимите си и тях ги избива на педофилия , извращения и насилие ???? Я пак да ми обясниш как нормални хетеросексуални мъже стават педофили . Не е ли по -логично забраната за брак да предизвика тайни бракосъчетания с любимите жени а не търсене на малки момченца за оргии . Що не ми намериш поне един дето да каже : Станах педофил щото ми забраниха да се оженя за любимата . Хах

12

Анонимен

преди 5 години

Причината поради която Католицизма забранява на своите свещенослужители да се женят е твърде прозаична, например - след смърта на свещеника съпругата и децата му е трябвало да бъдат обезпечени материално и финансово!За да снеме от себе си тази отговорност Папството решава проблема кардинално - забранява бракосъчетанието на своите подчинени (свещеници, монаси и висши духовници).Скоро след това педофилията, сексуалното насилие и извращения стават част от католицизма, та и до ден днешен!

fallback