Снимка: Flickr
fallback

Константин Калъчев е експерт консултант в продажбата и отдаването на имоти във високия сегмент на пазара с над 15-годишен опит в бранша. Специалист с безупречна репутация, дипломиран психолог и професионалист, който се отличава с най-високи познания за луксозния сегмент и комуникациите в него. Работи в Luximmo Finest Estates вече над 10 години, като приема своята работа като мисия в подобряването на страндартите на обслужване във високия сегмент чрез личен пример. Стъпвайки на личния си опит, експертът споделя пред Imoti.net най-печелившата стратегия за продажба на луксозен имот:

В момента интересът към покупки на луксозни имоти е повишен спрямо същия период на предходната година. Същевременно предложените оферти не мотивират купувачите към пристъпване към сделка. Ето каквa e най-добрата стратегия за справедлива продажба на висок клас имот, която ще гарантира най-добрите условия на сделка за всички участници в нея:

Определяне на справедлива цена на продажба и рекламиране на имота са едни от ключовите елементи за успех. Изключително важно е един луксозен имот да не «престоява» на пазара на имоти, защото в този случай той губи своята стойност. Имот, който е рекламиран дълго време, дава сигнали на потенциалните купувачи, че не е атрактивен и има причина да не е продаден до този момент. Купувачите във висок сегмент не смятат подобни оферти за специални и изчакват един по-следващ момент, в който цената ще бъде редуцирана.

Постепенно понижение на офертната цена на имота и обявяването й като промоционална, автоматично провокира купувачите във висок сегмент да правят следваща оферта на още по-ниска стойност. Експертът Константин Калъчев препоръчва първоначално имота да бъде обявен на справедлива за настоящия пазар цена.

Рекламиране на офертата само в един специализиран сайт за имоти, както и в неговите печатни и дигитални канали за маркетинг и реклама. Изборът на повече от една посредническа агенция е също неблагоприятен сигнал, който се дава на потенциалните купувачи и води до потенциални рискове за запазването на стойността на луксозния имот.

Luximmo Finest Estates е специализирана компания, оперираща в луксозния сегмент на пазара на недвижими имоти в България и чужбина. С над 10-годишен опит агенцията се стреми да налага стандартите в обслужването на клиенти, интересуващи се от качествени имоти. Носител на наградата за "Най-добра агенция за 2016 г.“ на Luxury Property Awards, Luximmo държи на коректност, професионализъм и информираност, наложени като стандарт в компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

15 Аз така дава имотите си, заедно с описание от вещо лице.

16

Анонимен

преди 5 години

Не, ще живеем в него, защото така ни се полага. А това на снимката е луксозни, колко 15 годишно БМВ компактен с газова бутилка и врати с различни цветове.

15

эя

преди 5 години

защо не ги дават под наем.защото в БГ няма защита на собствеността,я вземи 4 депозита в евро от по 500евро и тримесечно предизвестиеда видим ще бягат ли с неплатени сметки и *** и счупени мебели.така както е в Германия чакаш да ти върнат депозита 6 месеца .за да не озлезе скрит дефякт от наемателя

fallback