Снимка: БТА
fallback

В източния германски град Кемниц днес са организирани акции и демонстрации във връзка с убийството на млад мъж - вероятно дело на чужденци, предадоха ДПА и Ройтерс.

Из саксонския град са разположени над 1200 полицаи, които ще бдят за мирното протичане на протестите и контрапротестите.

Oще по темата

В центъра на Кемниц най-напред започнаха да се събират леви активисти под лозунгите "Имай сърце, не омраза" и "Кемниц свободен от нацисти". Инициативата на левите е подкрепена от над 80 асоциации, партии, клубове и сдружения.

Два часа по-късно е предвидено началото на проявата на крайнодесни групи, включително ПЕГИДА и "Алтернатива за Германия", което ще почетат паметта на убития. Организаторите са заявили, че демонстрацията им ще бъде мълчалива.

Местната дясна групировка "За Кемниц", която бе в центъра на протестите и сблъсъците в края на миналата седмица, е насрочила своя отделна проява.

Остава да се види коя демонстрация ще бъде най-многолюдна, отбелязват агенциите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Герги

преди 5 години

Ще ви кажа какво се случи в Кемниц.Този град от десетилетия се крепи на чужденците.След падането на стената всичко кадърно и с ценз издуха на запад.Затова и до ден днешен всяка 4-та сграда е пуста.Останаха само ***,които освен да разхождат по 3-4 кучета и да лочат бира друго не се сещат,а и не могат.Затова е нормално да виждат естествена заплаха в чужденците които работят вместо тях и ги хранят.Затова и почвата е благоприятна за виреенето на крайно десни и откровенни нацисти,които повярвайте ми съвсем не са новост за града.И то далеч преди да се появят каквито и да са бежанци в Кемниц.Защот

32

до 41

преди 5 години

Тва "днес, утре и завинаги" не се ли рецитираше за дружбата със СССР?

31

ихо

преди 5 години

Абе 42 добре ли си? Искаш отново руският мужик да стъпи у нас! Или си повреден, или си платен. Днес, утре и завинаги - с ЕС!

fallback