Снимкa: Reuters

Размириците в Кемниц ескалираха, след като в неделя 35-годишен германец беше убит при спречкване с мигранти.

За убийството пред съда се явиха 23-годишен сириец и 22-годишен иракчанин, които според прокурорите са нападнали жертвата си без основателна причина. Нападението обаче изкара десетки граждани на протести.

Още по темата

По времето на на ГДР градът е носел едно друго име, припомня "Дойче Веле". Карлмарксщат - на името на идеологът на комунизма.

По ирония на съдбата обаче вчера пред неговия паметник се събраха крайнодесни демонстранти.

"Германия за германците", скандираха протестиращите. "Чужденците вън", също можеше да се чуе. Гневът на протестиращите не пощадява никого.

Недалеч е лобното място на 35-годишния германец, който загуби живота си при атака в неделя вечер.

Реакцията на правителството е красноречива - говорителят на Ангела Меркел Щефен Зайберт заяви, че протестите са неприемливи.

"Подобни масови изтъпления и преследването на хора, които изглеждат по различен начин или идват от другаде е неприемливо", обяви Зайберт.

Коментари Напиши коментар

205

Анонимен

преди 3 години

Германия не била велика сила, Франция била велика сила? Що за ***....

204

Енгелс

преди 3 години

До Владимир ИличСмехурко, в Уйкипедия пише, че е написал " Манифест на комунистическата партия"?!и още..''Той е организатор и активен участник в Първия интернационал, както и дългогодишен съратник на Фридрих Енгелс. Карл Маркс вярва, че социализмът в крайна сметка ще бъде заменен от бездържавно, безкласово общество, наречено комунизъм. Наред с вярата в неизбежността на социализма и комунизма, Маркс активно се бори и за практическото му прилагане, като се аргументира, че социалните теоретици

203

Анонимен

преди 3 години

На испанската сухопътна граница с Мароко, влизат като диваци на орди и се качват по оградите, хвърлят киселина и *** на граничните полицай, зъбят се като невменяеми! Това ли са "хората" на които според тая откачена германка-KOLKO PATI DA VI OBESNIAVAT MERKEL NE E GERMANKA TIA E RODENA V GERMANIA V SEMEISTVO OT HAZARI TAKAVA E I TIA HAZARKA ZATOVA MRAZIAT EVROPEISKATA RASA TAKAV EI SOROS ROTSHILD I DRUGI