Кадър: Bulgaria ON AIR

"При такъв тип компании като "Олимпик" наблюдаваме дъмпинг. В конкурентна среда от компанията са пробили с ниски цени. Доколкото стана ясно днес, "Олимпик" оперира само на българския пазар. Имало е сериозно подбиване на цени в сфера, в която трудно се оперира", коментира политологът Георги Киряков в студиото на Bulgaria ON AIR

Според журналиста Евгени Петров пропускът не е бил на българското законодателство.

Той цитира думите от изказването на вече бившата зам.-шефка на КФН Ралица Агайн, че парите, които събира "Олимпик" за година, са малко над средните.

Още по темата
"Впечатлението, че това е проблем, засягащ едва ли не националната сигурност - не е така. Нещата не са толкова драматични", заяви Петров в "Денят ON AIR".

По думите на Георги Киряков казусът "Олимпик" се отнася до взаимни отношения между частни клиенти и търговско дружество.

"Държавата може да се самосезира, ако има нарушения на законодателството, каквито е нямало. Шофьорите взимат най-евтината застраховка "Гражданска отговорност", защото знаят, че е задължителна и при произшествие няма да получат обезщетение", каза още политологът.

Евгени Петров определи като "деликатен момент" факта, че дружеството още не е обявено в несъстоятелност.

Журналистът сподели наблюденията си от парламентарното заседание - 173 гласуващи народни представители, като отбеляза, че това се случва рядко дори в редовна сесия.

"Процентно бяха равни управляващи и опозиция, "ДПС" и "Воля" имаха символично присъствие", каза още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase