fallback

Три години след основния ремонт на трамвайните линии в района на НДК, трасето е в трагично състояние. За това алармираха от "Спаси София", според които реконструкцията е извършена некачествено.

От Столичната община уверяват, че не само знаят за проблема, но и са санкционирали фирмата–извършител.

Стотици пътници ежедневно ползват трамвай №7. В една част от трасето обаче с риск за живота си. Ремонтът на трамвайните линии е бил част от голямата реконструкция на бул. "Витоша" и по груби сметки е струвал около 2-3 млн. лв., изчисляват от "Спаси София".

С днешна дата обаче коловозите на релсите са изровени, което е предпоставка за дерайлиране на вагоните, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Ние сме безкомпромисни по отношение на качеството, когато някой не си свърши работата като хората. Така че ми се струва, че не е основателно това, което се коментира", отбеляза зам.-кметът на София по транспорт и инфраструктура Евгени Крусев.

Гаранцията обикновено е 10-15% от стойността на ремонта. Парите остават в Столичната община по време на гаранционния срок, най-често 5 години след завършване на обекта. При щети изпълнителят ги покрива за собствената сметка или местната власт го прави със средства именно от тази гаранция.

И още нещо възмути столичани – новата асфалтова настилка по ул. "Алабин" между ул. "Граф Игнатиев" и бул. "Витоша" се полагала направо върху стари павета.

От Столичната община са категорични, че или работят по, или вече са решили проблемите, посочени от "Спаси София".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Спаси София корупция

преди 5 години

Спаси София са корумпирана джeндърско-комсoмолска организация, която няма правo да се изказва по никакви теми в София. Да ходят на събори на Бузлуджа и да ремонтират паметници на Людмила Живкова.

34

ХоХо

преди 5 години

Евгенчо, взимай си дрешките и заедно с Драскалицата да ви няма. До сега един ремонт не можа да управляваш, освен да узаконяваш пледнешките грабежи !

33

Анонимен

преди 5 години

Всеки ремонт правен от ГЕРБ, е опасен за хората.

fallback