Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Американският президент Доналд Тръмп подписа указа, с който се възобновяват икономическите санкции срещу Иран, като същевременно изрази готовност за ново ядрено споразумение с властите в Техеран. Според журналиста Огнян Дъскарев санкциите ще имат дългосрочно значение.

"Организира се нова коалция ЕС, Китай, Русия и Иран срещу Америка, Саудитска Арабия и Израел. Това са две съвсем нови коалиции", посочи гостът в предаването "Денят ON AIR" и цитира острото изказване на Тръмп, че който прави бизнес с Иран, няма да прави бизнес с Америка.

Дъскарев отбеляза, че Турция е заявила, че ще продължи да купува газ от Иран и предположи,  че Техеран ще потърси нови пазари в Китай и Русия. По думите му ролята на Европейския съюз е много сложна.

"Целта на Тръмп беше с тези санкции да накара Техеран отново да седне на масата на преговори, но при условията на американския президент", каза още журналистът пред Bulgaria ON AIR и допусна, че ще се стигне до преформатиране на Ядреното споразумение.

"Тръмп преговаря по най-добрия начин. От една страна казва на Кремъл, че иска да бъде приятел с тях, но от друга страна ги удря жестоко със сакнции, за да си подсигури вътрешното положение", обясни Дъскарев.

Според него руснаците ще продължат да отричат енергично, че имат нещо общо със случая "Скрипал", а Англия и САЩ ще настояват за обратното.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНе че немогат Руснаците да отидат в хамбург , но какви ще са им мотивите ?Защо според теб ще го направят ?Защо да не изнасят газ за Германия и да внасят мерцедеси ?От този вариянт ги е страх само САЩ . Защото техническото мислене на германците подкрепено от ресурси от Русия е края на САЩ като световен лидер .

10

ИСТИНАТА

преди 5 години

ТРЪМП е човека на Израел.За Израел враг 1 е ИРАН, като във войната му срещу персите участва и част от РУСКИЯТ ЕЛИТ - Лавров , Медведев /МЕНДЕЛ/, и ШАЛОМОВ -Путин. Засега РУСКАТА АРМИЯ работи заедно с "АЛ КУДС" и ИРАН. ТЕПЪРВА В РУСИЯ ЩЕ СЕ СЛУЧВАТ НЕЩА КОИТО ЩЕ ОПРЕДЕЛЯД БЪДЕЩЕТО НЕ САМО НА СТРАНАТА, НО И НА СВЕТА. Август като по правило е месеца на превратите. В Турция той вече е започнал, но в Русия все още НЕ. ЩЕ УСПЕЯТ ЛИ ЕВРЕИТЕ ДА СЕ НАЛОЖАТ В МОСКВА ИЛИ НЕ ?!ЩЕ ВИДИМ

9

Анонимен

преди 5 години

Според мене Тръмп се мъчи да елиминира сегашните доставчици на газ за Европа и да пробута американската шистова газ.

fallback